Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Hoe werkt het?

Wat is vzw de ouders? 

Op www.deouders.be vind je nuttige informatie voor jou als ouder van iemand met een beperking, of als je dichtbij iemand met een beperking staat. Daarnaast kan je met je verhaal en vragen ook bij andere ouders terecht in ons oudernetwerk.

Hoe werkt het oudernetwerk van vzw de ouders? 

Ons beveiligd oudernetwerk brengt ouders en andere familie en omgeving met elkaar in contact. Hoe werkt dat juist? 

Registreren: 

  • registreren op het oudernetwerk doe je door je e-mailadres op te geven op de homepage en op 'Join us' te drukken of via de knop rechts bovenaan 'Join us'.
  • Vul alle drie de vraagjes in en klik op verzenden. Indien alle vraagjes zijn ingevuld, dan maken wij jou lid van onze gesloten Facebookgroep De Ouders 'mijn kind, bijzonder kind.'

 

Gesloten Facebookgroep

Heb je een vraag? Of wil je een ervaring kwijt? Onze gesloten Facebookgroep is hiervoor een ideale plek. Je kan er alle vragen stellen die je maar wil rond je kind met een beperking maar je kan er ook al jouw ervaringen kwijt.

  • Wil je graag checken of deze vraag al eens werd gesteld? Dat kan. Vul dan jouw zoekterm in in de linkerkolom naast het vergrootglas. Je vindt dan alle artikels terug die rond jouw zoekterm al zijn verschenen.
  • Heb je een hulpmiddel, aangepast materiaal of een speelgoedje dat je wil verkopen of weggeven? Ook dat kan. Hiervoor ga je in de linkerkolom van de Facebookgroep naar de rubriek > foto's. Dan klik je op Albums. Nu kan je zelf een foto opladen van het object dat je wil verkopen/weggeven.
  • Wil je graag promo maken voor een bijzondere activiteit, een product, een filmpje of een video delen vanop het internet? Dat kan. Post ons je berichtje en wij plaatsen het dan op onze Facebookpagina. Op deze pagina 'Mijn kind, bijzonder kind' vind je dagelijks een bijzondere post terug.

Bij vragen, neem gerust contact op via mail info@deouders.be of via 09/255.44.46

 

Wie zijn we? 

Vandaag in Vlaanderen zijn er 80.000 ouders van mensen met een beperking. Ondanks de grote variatie tussen verschillende soorten beperkingen, hebben ze vaak gelijkaardige vragen en moeilijkheden. Wat na ons? Waar gaat mijn zoon of dochter wonen? Hoe hou ik de balans tussen de ondersteuning voor mijn zoon of dochter en mijn werk en sociale leven?

 

Veel van hen zijn niet georganiseerd en vinden elkaar moeilijk. Daardoor zijn ze op zichzelf aangewezen, zoeken ze zelf oplossingen en delen ze ook deze ervaringsdeskundigheid niet met elkaar. Er is dus een groot potentieel én een grote behoefte om ouders van mensen met een beperking beter te organiseren en bij elkaar te brengen. Dit was een van de drijfveren van enkele ouders om de krachten te bundelen en vzw de ouders op te richten. 

 

Missie? 

Wij, De Ouders, willen alle ouders van iedereen met een beperking samen brengen zodat we informatie, steun en kracht vinden bij elkaar. 

Vragen? info@deouders.be

Wat vind je op de website? 

  • Wegwijzer: welk proces heb je al doorlopen en wat kan je nu doen? 
  • Vind hulp: een overzicht van verschillende soorten ondersteuning 
  • Nieuws: interessante artikels over verschillende, actuele thema's rond handicap
  • Tips & tricks: interessante informatie vanuit het oudernetwerk onder verschillende thema's (korter dan nieuws)
  • Activiteiten: interessante activiteiten voor jou

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring van de ouders op het oudernetwerk informatie op de website. 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord