Verbindt ouders van kinderen met een beperking

Hoe werkt het?

Wat is vzw de ouders? 

Op www.deouders.be vind je nuttige informatie voor jou als ouder van iemand met een beperking, of als je dichtbij iemand met een beperking staat. Daarnaast kan je met je verhaal en vragen ook bij andere ouders terecht in ons oudernetwerk.

Hoe werkt het oudernetwerk van vzw de ouders? 

Ons beveiligd oudernetwerk brengt ouders en andere familie en omgeving met elkaar in contact. Hoe werkt dat juist? 

Registreren: 

 • registreren op het oudernetwerk doe je door je e-mailadres op te geven op de homepage en op 'start chat' te drukken of via de knop 'aanmelden'
 • Bevestig je registratie via de link die je per mail krijgt 
 • Vul alle gegevens in, kies je paswoord en log in op het oudernetwerk 

Tip: Na registratie kan je rechtstreeks inloggen via de knop 'aanmelden' 

Praat met andere ouders: 

 • Op het oudernetwerk kan je aansluiten bij verschillende bestaande openbare onderwerpen. Nadat je geregistreerd bent zie je enkel 'algemeen' staan. Je moet dus eerst nog aansluiten bij kanalen: Klik op 'channels', (het plusteken bij de app), klik op het channel waarbij je wil aansluiten, klik op 'join team'. 
 • Nadat je enkele onderwerpen koos en aansloot kan je praten met andere ouders over het gekozen onderwerp. 
 • Vind je niet het onderwerp dat je zoekt? Bestaat er nog geen kanaal over jouw onderwerp? Maak dan zelf een onderwerp aan door op het plusteken naast 'channels' te klikken. Vul je onderwerp en extra informatie in en klik op 'create channel'. Je kan hier kiezen om het onderwerp privé te maken zodat je enkel met ouders die jij uitnodigt kan praten. Vergeet dan niet om mensen uit te nodigen, anders weten ze niet dat het kanaal bestaat. 

Wil je meer uitleg? Hier vind je een handleiding met enkel foto's en hier vind je een handleiding met foto's en tekst.  Hier vind je het filmpje DEEL 1 Hoe werkt het DEEL 2

Download de app

 

Tip: Wil je vlot inloggen via je smartphone en meldingen ontvangen? Installeer dan de app van 'slack'. Hulp nodig hierbij? Een handleiding vind je hier. 

Wie zijn we? 

Vandaag in Vlaanderen zijn er 80.000 ouders van mensen met een beperking. Ondanks de grote variatie tussen verschillende soorten beperkingen, hebben ze vaak gelijkaardige vragen en moeilijkheden. Wat na ons? Waar gaat mijn zoon of dochter wonen? Hoe hou ik de balans tussen de ondersteuning voor mijn zoon of dochter en mijn werk en sociale leven?

 

Veel van hen zijn niet georganiseerd en vinden elkaar moeilijk. Daardoor zijn ze op zichzelf aangewezen, zoeken ze zelf oplossingen en delen ze ook deze ervaringsdeskundigheid niet met elkaar. Er is dus een groot potentieel én een grote behoefte om ouders van mensen met een beperking beter te organiseren en bij elkaar te brengen. Dit was een van de drijfveren van enkele ouders om de krachten te bundelen en vzw de ouders op te richten. 

 

Missie? 

Wij, De Ouders, willen alle ouders van iedereen met een beperking samen brengen zodat we informatie, steun en kracht vinden bij elkaar. 

Vragen? info@deouders.be

Wat vind je op de website? 

 • Wegwijzer: welk proces heb je al doorlopen en wat kan je nu doen? 
 • Vind hulp: een overzicht van verschillende soorten ondersteuning 
 • Nieuws: interessante informatie vanuit het oudernetwerk onder verschillende thema's
 • Tips & tricks: interessante informatie vanuit het oudernetwerk onder verschillende thema's (korter dan nieuws)
 • Activiteiten: interessante activiteiten voor jou

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring van de ouders op het oudernetwerk informatie op de website. 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord