Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Een belangrijke oproep voor deelname van gezinnen aan het onderzoek rond het PVF Minderjarigen.

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie financieel met de tags , , , ,

De persoonsvolgende financiering bij minderjarigen komt dichterbij. Om kinderen en jongeren correct te kunnen inschalen op basis van hun nood aan zorg en ondersteuning heeft het VAPH een nieuwe methodiek ontwikkeld die men wil testen.

Persoonsvolgende financiering, ook voor mijn gezin?

Net zoals bij de meerderjarigen wil men aan kinderen en jongeren met een handicap een persoonsvolgend budget geven. Met dit persoonsvolgend budget kan je voor je kind de nodige zorg en ondersteuning organiseren. Je zal deze zorg (gedeeltelijk of volledig) kunnen inkopen bij een MFC of je zal de zorg zelf thuis kunnen organiseren met persoonlijke assistentie. Deze nieuwe vorm van financiering zal alle gezinnen die er recht op hebben aanbelangen. Daarom is deze testfase ook heel belangrijk.

Waarom deze testfase?

Om er zeker van te zijn dat de nood aan zorg en ondersteuning van elk kind juist zal worden ingeschaald, moet er een nieuwe methodiek zorgzwaartebepaling getest worden. En daarbij is jullie hulp heel belangrijk! Hoe meer mensen deelnemen aan deze enquête, hoe beter de methodiek op punt kan worden gezet. Daarom is het VAPH op zoek naar gezinnen van bijzondere kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar die willen deelnemen aan deze testfase.

Wat houdt de testafname voor jou en jouw kind in?

  • Tijdens de testafname wordt de nood aan zorg en ondersteuning in kaart gebracht via een gesprek en een vragenlijst over hoe je kind functioneert.
  • Hiervoor komt een inschaler langs. Om tijdens de afname voldoende info te verzamelen, vraagt men dat er twee mensen aanwezig zijn die het kind goed kennen.
  • Het VAPH bedankt elk kind en jongere voor zijn/haar deelname met een cadeaubon.

Hoe neem je deel?

  • Stuur voor 12 januari een mailtje naar info@deouders.be. Wij sturen je meteen alle verdere informatie op.
  • Beslis je op basis van alle informatie dat je effectief zal deelnemen, dan zal men je in januari of februari 2020 contacteren voor een afspraak.
  • De effectieve testafname vindt plaats tussen maart en juni 2020 en duurt zo’n 3 uur.

Dank je wel alvast voor jullie engagement!

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord