Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

#Ikwachtmee

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags , ,

Even geduld. Er zijn nog 18.521 wachtenden voor u.
#ikwachtmee

5 jaar. Dat is de gemiddelde wachttijd voor bijna 20.000 mensen zoals het zoontje van Stefanie. Mensen met een beperking die wachten op een budget van de overheid. Een schrijnend probleem dat dringend meer aandacht én een oplossing verdient. Daar draait de #ikwachtmee campagne om.

Bas is een vrolijke, actieve en nieuwsgierige jongen van 12. Hij gaat heel graag op stap om dingen te ontdekken. Maar hij heeft ook een verstandelijke beperking, zit in een rolstoel en heeft zware aanvallen van epilepsie. Stefanie draagt deze zorg al zolang helemaal alleen. En die zorg wordt alleen maar zwaarder.

'Ondertussen heb ik mijn droomjob moeten opgeven omdat de zware zorg niet te combineren was’, vertelt Stephanie. ‘Ik wil mama zijn. Maar nu ben ik assistent, verpleegster, kiné, logo, ergo, zorgcoördinator en juf tegelijk.

Mijn lichaam zegt stop. Het kan gewoon niet meer. Mijn moederhart wil wel en laat me doorgaan, elke dag opnieuw maar ik weet niet hoe lang nog!

Daarom roepen we mensen op om mee te wachten in de wachtrij op www.ikwachtmee.be en de boodschap mee te verspreiden op sociale media. Om zo de duizenden personen met een handicap en de overheid een serieuze duw in de rug te geven.

 >> Steun Bas en 20.000 anderen en wacht met hen mee.

Hoe? Eenvoudig!

 > Maak een foto van jezelf met je rug naar de camera

> Deel ‘m op Instagram of Facebook

> Tag ‘@ikwachtmee’ in je foto

En wachten maar! Je sluit nu automatisch aan in de wachtrij op www.ikwachtmee.be.

#ikwachtmee is een gezamenlijke campagne van Onafhankelijk Leven, KVG, VFG, absoluut vzw, SOM en Vlaams Welzijnsverbond. De campagne geeft een gezicht aan de wachtlijst voor mensen met een handicap.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord