Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Je kreeg een PAB, nu op weg ermee ☺

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie financieel met de tags , , , , ,

We kregen vorige week een aantal vragen binnen rond het PAB budget naar aanleiding van de nieuwste toekenningsronde begin juni. Die viel vroeger dan verwacht. Een groep van zo'n 70-tal gezinnen die al het langst wachten zijn deze keer bij de gelukkigen. En wij zijn daar heel blij mee☺. Uiteraard blijven we duimen voor al diegenen die er ook nu weer niet bij zijn. Ook jullie kunnen bij ons steeds met jullie vragen terecht. ♥ 

In de brief staat als startdatum 1 maart 2019 vermeld. Dit klopt niet. De startdatum is vanaf 1 juli 2019. We willen jullie graag even op weg helpen zodat jullie door het bos de bomen zien.

Eens je toekenning in de bus valt, dan heb je 3 maanden de tijd om je PAB op te starten. Dat doe je door een nieuwe zichtrekening te openen, verschillende formulieren in orde te brengen en een eerste overeenkomst af te sluiten.

Je ontving een brief van Jongerenwelzijn. Hierin lees je wat er werd beslist over jouw ingediende PTB-checklist. Daarnaast ontving je nog een brief van het Team Budgetbesteding van het VAPH, het Vlaams Agentschap voor personen met een Handicap met volgende info:

  • De officiële startdatum van het PAB: 1 juli 2019
  • De budgethoogte van het PAB voor 2019
  • De vraag om een eerste overeenkomst met assistentie of hulp te bezorgen aan het VAPH binnen de 3 maanden, dus voor 1 oktober 2019.

Gelukkig hoef je deze opstart niet alleen te doen. Je kan hiervoor een beroep doen op een bijstandsorganisatie. Zij helpen je op weg met alle administratie die eraan te pas komt. Bovendien krijg je een gratis opstartpakket. In je opstartpakket zit een coaching van een expert die je graag wegwijs maakt in deze nieuwe wereld van het PAB die je binnenwandelt. Onze ouders die al langer een PAB hebben, vinden deze hulp alvast heel waardevol.♥

Er zijn in Vlaanderen 5 bijstandsorganisaties: Onafhankelijk Leven vzw, Absoluut vzw, Alin, Zoom en My Assist.

Wij van vzw De Ouders zijn alvast enthousiast over het opstartpakket van Onafhankelijk Leven vzw. Bovendien komt deze organisatie sterk op voor de rechten van de kinderen met een handicap en hun ouders ☺ en zijn ze niet zuilgebonden.

Veel succes met de opstart!

Wellicht volgen in het najaar de laatste reeks toekenningen van dit jaar. Dan hopelijk goed nieuws voor wie nu een prior indiende en toch op de wachtlijst kwam. We blijven alvast duimen.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord