Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Nieuw! Drie interactieve workshops voor ouders

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie financieel met de tags , , , ,

Dit najaar organiseren we met vzw De Ouders een drie infosessies voor ouders van jongeren. In de sessies belichten we volgende thema’s: de aanvraag van een persoonsvolgend budget, het al dan niet opstarten van bewindvoering, successieplanning en erfrecht voor je bijzonder kind en de aanvraag voor de inkomensvervangende en/of integratietegemoetkoming. Je kan gratis inschrijven voor één moment of meerdere.

In onze eerstvolgende infosessie gaan we uitgebreid in op het al dan niet aanvragen van bewindvoering en hebben we het ook over de mogelijkheden van het vernieuwde erfrecht. Deze infosessie wordt gegeven door notaris Dirk Smet. De infoavond vindt plaats in het ontmoetingscentrum van het Groot Begijnhof in Gent. Schrijf je nu gratis in.

De infosessie rond de aanvraag van een persoonsvolgend budget vindt plaats op dinsdagavond 12 november. De workshop rond de inkomensvervangende en/of integratietegemoetkoming vindt plaats op dinsdagavond 10 december.

Je kan heel eenvoudig gratis inschrijven via dit inschrijvingsformulier.

Op maandagavond 19 augustus hielden we alvast al een livechat sessie rond het al dan niet opstarten van bewindvoering voor jongeren met een verstandelijke handicap.

Heb je de livechat gemist? Dan kan je deze als lid van vzw De Ouders makkelijk herbekijken op onze gesloten Facebookgroep De Ouders ‘Mijn kind, bijzonder kind’. Vind je de livechat niet meteen terug? Ga dan via de zoekfunctie. Tik hiervoor bij het vergrootglas links in: livechat

Wil je graag de beknopte ppt presentatie zien die we als leidraad hebben gebruikt? Klik dan hier.

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord