Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Tip van een ouder > Help, mijn kind kan niet slapen!

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags , , , ,

In onze Facebookgroep lezen we wel vaker: Help, mijn kind, is een slechte slaper. Omdat een goeie nachtrust zowel voor de kinderen als voor de ouders zo belangrijk is, verzamelden we voor jullie volgende tips:

1/ Wil je kind niet naar bed of Is je kind angstig bij het inslapen?

Dan biedt Snurkey misschien een oplossing. Snurkey is een lieve aap met een mp3-functie die zelf opgenomen liedjes en verhaaltjes afspeelt. Zo kan je kind de stem van een vertrouwde persoon horen wanneer het maar wil. Snurkey kan je kind een gevoel van veiligheid geven. Want niets maakt kinderen zo rustig als de stem van hun ouders! Ideaal voor als 1 van de ouders weg moet, maar ook als je kind in een voorziening logeert of een ziekenhuisopname heeft. Je bedient Snurkey eenvoudig door te duwen op zijn voetjes.

In vier simpele stappen neem je online een (eigen) lied, verhaaltje of geluid op, waarna je Snurkey aan de computer koppelt en de opname naar de knuffel overzet. De opgenomen liedjes, verhaaltjes en geluidjes kan je net als foto’s overal opslaan zodat je Snurkey steeds kan voorzien van andere liedjes, verhaaltjes en geluidjes zonder iets te hoeven weggooien. Je zal zien: slapen gaan wordt een feest! Hier vind je alle info.

 

2/ Schiet je kind voortdurend angstig wakker?

Dan biedt een verzwaringsdeken misschien een oplossing. Een verzwaringsdeken is als een warme knuffel. Het vormt zich rond het lichaam en geeft druk. Die druk zorgt voor troost en de nodige ontspanning. Verzwaringsdekens zijn ideaal als je zonder medicatie extra rust wil creëren bij het slapen. Verzwaringsdekens zijn zowel veilig als effectief. Verzwaringsdekens bieden vaak soelaas bij kinderen met autisme, add/adhd, ernstige gedragsproblemen en hyperactiviteit bv. Op de Vlibank vind je verschillende modellen van verzwaringsdekens.

Om de dekens te verzwaren, worden meestal plastic ronde bolletjes gebruikt, het deken wordt in vakken verdeeld zodat de gewichtjes gelijkmatig over het deken worden verdeeld.

Maak je jouw verzwaringsdeken liever zelf? Hier vind je hoe je dit zelf kan.

3/ Blijft je kind ondanks bovenstaande hulpmiddeltjes moeilijk de slaap vatten?

Dan kan je misschien een beroep doen op melatonine. Melatonine is een voedingssupplement dat sinds januari 2016 in België zonder voorschrift verkrijgbaar is in de apotheek. De Belgische Volksgezondheid heeft beslist dat een dosis tot 0,29 mg onder de categorie 'voedingssupplement' valt en vrij verkocht mag worden. Er zijn verschillende vormen van melatonine voedingssupplement waaronder slik- en smelttabletten. Een smelttablet geniet de voorkeur omdat de actieve stof melatonine zo beter wordt opgenomen in het lichaam.

We wensen jullie gezin een goeie nachtrust en vele zoete dromen toe. 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord