Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Togetherland: we vieren feest voor vijf jaar De Ouders

Geschreven door Sofie De Schampheleire op in de categorie Algemeen.

Op zaterdag 7 oktober 2023 nodigen we jullie van harte uit om samen met ons vijf jaar De Ouders vzw te vieren. In de Schorre in Boom organiseren we van 10 tot 17u een gezinsdag met verschillende workshops, lezingen en lekkers. Het is de uitgelezen kans op hartverwarmende ontmoetingen met andere zorggezinnen.  

 

Een dag vol plezier en warme ontmoetingen

 

We bieden jullie in de voor- en in de namiddag een waaier aan informatieve, creatieve en sportieve workshops. Uit het gehele programma kan je vier workshops kiezen per persoon. Tijdens de workshops bieden vrijwilligers en studenten extra ondersteuning. Schrijf je als gezin vooraf in. De workshopkeuze volgt in een tweede bericht.  

Naast het workshopprogramma is er doorlopend toffe randanimatie met o.a. gekke kapsels, knutselen en tattoos. We sluiten de dag feestelijk af met een verjaardagsconcert en overheerlijke taart. 

Nieuwsgierig naar meer? Surf snel naar onze festivalpagina.

 

Hier lichten we al een tipje van ons programma op.

  • Dansprovant zorgt voor een feest op de dansvloer. Zowel met als zonder rolstoel kan je deelnemen aan een ritmische dansworkshops.  
  • Broers en zussen genieten van de vele fijne recreatiemogelijkheden op het domein van De Schorre. Ze kunnen o.a. sportief aan de slag: waterfietsen, minigolfen of klimmen op een heus hoogteparcours?  

  • Ellen De Meyer, de bekendste zorgmama van Vlaanderen. Ze gaat op Togetherland in gesprek over ‘het leven zoals het is’ en over haar boek ‘Zorgen voor jou’. Haar verhaal en dat van verschillende zorgouders werd in een warm boek gegoten en voorzien van kritische voetnoten voor de omgeving en het beleid rond zorg. Wie wil luisteren en ervaringen delen?   

  • Bachelor orthopedagogie en zorgmama Jolien Roose, neemt jullie graag mee op het creatieve pad. Welke stimulerende oefeningen kan je bedenken om de ontwikkeling van je kind te stimuleren? Ga aan de slag met huis-tuin-keukenmateriaal en geniet van het spel met je kind.

Inschrijven kan hier. Na inschrijving is jouw plaats gereserveerd. Je krijgt later de kans om in te schrijven voor de verschillende workshops. Hou de komende weken jouw mailbox in de gaten.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord