Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Volgende infosessie over de aanvraag van een PVB budget op 12 november

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen.

In ons eerstvolgende infomoment volgende week dinsdagavod 12 november gaan we uitgebreid in op de aanvraag van een persoonsvolgend budget voor jongeren vanaf 18 jaar. Naast onze eigen uitleg doen we ook een beroep op 2 externen die ons meenemen in de wereld van het persoonsvolgend budget. Ondersteuner, Leen Thienpondt, van de Dienst Ondersteuningsplan Oost-Vlaanderen en coach Annelies, van de bijstandsorganisatie Onafhankelijk Leven delen met ons hun expertise.

Wat brengen we?

  • We leggen je het belang uit van een goede voorbereiding voor de inschaling
  • We geven mee hoe je stap voor stap een persoonsvolgend budget aanvraagt
  • We vertellen waarvoor je dit budget kan inzetten en waarvoor niet

Ten slotte geven wij als vzw De Ouders, vanuit onze ervaringsdeskundigen, ook een aantal praktische tips waar je het best op let bij de aanvraag van een persoonsvolgend budget. De infoavond vindt plaats in de feestzaal Sint-Jozef van het Groot Begijnhof 62 in Gent. Je vindt gratis parking vlakbij de feestzaal. De parking staat bewegwijzerd vanaf het binnenrijden van het Groot Begijnhof. Vanop de parking volg je de pijlen naar de feestzaal.

 

Schrijf je hier gratis in.

Op donderdag 30 januari volgt dan onze derde infosessie. Daarin nemen we uitgebreid de aanvraag van een integratie-en inkomensvervangende tegemoetkoming onder de loep. Ook hiervoor kan je nu al gratis inschrijven.

 

 

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord