Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Waterproof deze zomer in

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Vrije Tijd met de tags , , , , , , , , , , , , ,

Zalig zomerweer zeker als je op tijd en stond afkoeling kan zoeken in het water. Maar helaas niet altijd gemakkelijk voor onze kinderen. Gelukkig vinden jullie als creatieve mama's en papa's altijd wel een oplossing. Hier een aantal leuke tips die we voor jullie verzamelden.

Praktische waterhangmat

De waterhangmat van Intex is deze zomer heel hip en vind je bij verschillende winkelketens (o.a. Lidl en Aldi) of in de online shops. Ze kost tussen 17 en 25 euro en zorgt voor zalig zwemplezier. Ideaal voor wat rustige ontspanning in het water. Je kind kan er languit op liggen.

Aangepaste incontinentie zwemkledij

Op zoek naar een zwembroekje/pak geschikt voor kinderen met incontinentie? Dan is de Nederlandse website van Pien en Polle een aanrader. Ze verkopen er aangepaste zwemkledij in leuke kleurtjes.

zwemkraag en zwemvest voor in het water

Hier vind je info over aangepaste zwemkragen waardoor je kind rustig in het water kan relaxen.

Aangepaste zwemvesten vind je bij Pien en Polle. Voor kleinere kinderen kan je ook in de gewone zaken terecht zoals in Decathlon

cooldown handdoeken

Er bestaan speciale cooldown handdoekjes die je eventjes moet natmaken en die daarna minutenlang heel verfrissend werken. Te verkrijgen in de online shop of in sportwinkels.

verfrissende spray

Op een warme zomerdag kan je je kind verfrissen met een spray van thermaal water. Hier vind je een aantal goede sprays.

afkoeling voor gipsen

Zit je kind deze zomer in het gips? Dan zijn de cool down doekjes zeker interessant net als gewone cold packs die je eerst even in de diepvries stopt. De koelte gaat door de gipsen heen. Er bestaat ook verfrissende gipsspray.

Een opblaasbare yacuzzi

Is een opblaasbaar zwembadje niet stevig genoeg om je kind te laten zitten? Denk dan misschien eens aan een opblaasbare yacuzzi. De wanden ervan zijn veel steviger dan die van een zwembadje, je kan het water verwarmen tot 37°C en op de koop toe kan je nog een watermassage krijgen. Je vindt ze in verschillende winkelketens vanaf 300 euro.

een ijsbadje met een emmer

Afkoelen kan ook eenvoudig :-). Je neemt een emmer lauw of koud water, doet de spalkjes even af en laat je kind met de beentjes in de emmer zitten. Het koude water zal meteen hun hele lichaam verfrissen.

Een koelmat

Misschien een beetje een bizarre, maar wel heel efficiënte tip van ouders. In de dierenspeciaalzaak vind je koelmatten voor honden en katten. Maar ook voor kinderen die vaak liggen, kan deze mat een welkome afkoeling zijn.

Op naar de Belgische kust

Trek je graag met je kind naar zee? Dan moet je beslist eens kijken op de website Toegankelijke kust. Hier vind je heel wat info terug. Zo vind je er de toegankelijke stranden waar er bovendien extra hulp wordt voorzien en waar je een praktische strandrolstoel kan lenen.

strandrolstoelbeurs in Blankenberge

 Wist je dat ook dit jaar de strandrolstoelbeurs plaatsvindt in Blankenberge op zaterdag 29 juni? Je vindt er allerlei standhouders die je strandvakantie een stuk aangenamer maken.

Enjoy the sunny summer!

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord