Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Webinar: Bewindvoering en zorgvolmacht op 7 oktober om 20 uur

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags , ,

De overgang van minderjarigheid naar meerderjarigheid is een heftige periode waarin ouders veel beslissingen moeten nemen. Je moet een aanvraag indienen voor een persoonsvolgend budget, beslissen over bewindvoering, een inkomensvervangende tegemoetkoming of integratietegemoetkoming aanvragen en nadenken over het erfrecht voor je bijzondere kind.

Online infosessie

Net omdat er zoveel vragen zijn, willen we je tijdens een online infosessie graag een antwoord bieden. Op woensdagavond 7 oktober bespreken we het thema bewindvoering. En we bekijken of er alternatieven zijn voor bewindvoering.

Programma

  • Vrederechter Stephanie Joncheere legt het nieuwe systeem van bewindvoering en erfrecht uit dat sinds september 2019 in voege is getreden.
  • Voor sommige jongeren is er een alternatief voor de klassieke bewindvoering: de zorgvolmacht. Dat bespreken we uitgebreid.
  • Vrederechter Joncheere beantwoordt jouw vragen hierover op het einde van de avond. 

Praktisch

Neem deel aan ons webinar >> 

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord