Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je interessante tips & tricks van ouders zelf. We verzamelen ze uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Potlooddoppen en kauwsieraden > Tip van een ouder

Of het nu de start, einde of midden van het schooljaar is, school kan een stresserende en prikkelvolle omgeving zijn voor je bijzonder kind. Vooral voor kinderen met autisme, AD(H)D of prikkelverwerkingsproblemen kan het klasgebeuren veel stress veroorzaken. Van één van onze ouders kregen we daarom deze interessante tip.

Wist je dat kauwsieraden kinderen helpen om zich beter te concentreren en zich af te sluiten voor prikkels van buitenaf?

Kauwsieraden zijn vrolijke en stoere sieraden voor lichte, gemiddelde en sterke kauwbehoeften. De sieraden zijn wasbaar en uiteraard niet giftig. Wel is er een leeftijdsadvies vanaf 3 jaar. Dus ook voor jongeren met een lagere ontwikkelingsleeftijd is dit een aandachtspunt. Het lange koord veroorzaakt kans op verstikkingsgevaar.

Levensduur
De levensduur van de sieraden is afhankelijk van het kauwgedrag van je kind. Ze zullen uiteindelijk allemaal breken. Gemiddeld gaat een ketting 4-12 weken mee. Sterke bijters kunnen de ketting al in een paar dagen stuk kauwen, bij anderen gaat de ketting 8-9 maanden mee. Je houdt dus bij de aankoop het best rekening met de kauwbehoefte van je kind.

Potlooddoppen

Naast sieraden bestaan er ook potlooddoppen. Ook hiervan bestaan weer verschillende merken. De doppen zijn kauwbare opzetstukjes voor op een potlood of een pen. Sommige potlooddoppen hebben knobbels, andere zijn glad. Je kan ze o.a. terugvinden via de websites van Muisje Sensitief of via Senso-Care.

Wil je graag een kauwsieraad of dop kopen met korting? Stuur dan een mailtje naar info@deouders.be en wij bezorgen je een kortingsbon van 5% op alle materiaal dat je aankoopt bij de webshop Muisje Sensitief. Uiteraard mag je ook een kortingsbon aanvragen voor de aankoop van andere materialen via Muisje Sensitief.

Andere vragen in deze categorie

Naar het FAQ overzicht

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord