Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Apple lanceert nieuwe emoji's rond handicap

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen.

De nieuwe emoji’s die Apple voorstelt, zijn onder meer geleidehonden, hoortoestellen, elektronische rolwagens en protheses. De meeste hiervan zijn beschikbaar in verschillende huidtinten. Volgens Apple is dit nog maar een ‘startpunt’, dus mogelijk volgen er meer emoji’s die gericht zijn op mensen met een handicap.

‘Eén op de zeven mensen wereldwijd heeft een bepaalde vorm van handicap’, licht Apple toe. ‘Bijvoorbeeld een visuele, auditieve of motorische beperking, of een meer verborgen, onzichtbare handicap. De bestaande emoji’s zijn gericht op een grote groep mensen en activiteiten, maar slechts weinig hebben betrekking tot de levenservaringen van mensen met een handicap.’

De nieuwe emoji’s werden voorgesteld aan het Unicode Consortium, een non-profitorganisatie die de wereldwijde standaard voor emoji’s bepaalt. Wanneer zij de emoji’s goedkeuren, kunnen ze onderdeel worden van Emoji 12.0. Deze versie verschijnt begin 2019.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord