Brengt ouders van kinderen met een beperking samen

Wie zijn we?

Hallo, leuk dat je eventjes de tijd neemt om ons verhaal te lezen.

Wij, Ann, Huguette en Wendelien zijn drie mama’s van kinderen met een beperking. Elk van onze kinderen heeft een ander type beperking. En toch voelen we ons alle drie met elkaar verbonden.

• Verbonden door onze bijzondere kinderen.

• Verbonden door de vaak eenzame zoektocht die we elk apart hebben gevoerd.
• Verbonden door een kracht om samen een vernieuwend initiatief op poten te zetten.

Daarom hebben we met ons drietjes besloten de vzw De Ouders op te richten. Omdat we andere ouders van kinderen met een beperking bij elkaar willen brengen. Omdat we andere ouders willen helpen in hun zoektocht. We bundelen informatie over organisaties, hulpmiddelen, leuke activiteiten, therapeuten, medische info,…

Gewoon omdat we geloven in de kracht van ouders.

Een kind met een beperking betekent een hele omwenteling voor het gezin. Een droom spat aan diggelen. Plots word je geconfronteerd met de harde realiteit en stap je zonder dat je het wil het onbekende in. Een wereld vaak van gegoochel met medische termen, van allerhande behandelingen, van een karrenvracht aan hulpmiddelen, van een strak tijdschema, van een ander gezinsleven met vaak een gebrek aan privacy.

• Soms zie je door de bomen het bos niet meer.     
• Soms voel je je heel eenzaam en alleen op weg.
• Soms maakt de hele gezinssituatie je moedeloos.

Wij gaan niet op zoek naar de oorzaak of het waarom. Daar hebben we de kennis niet voor. Wel willen we met een positieve blik samen met jullie stap voor stap op weg gaan.

We vormen een netwerk van ouders voor ouders. Voortaan hebben we ook onze gesloten facebookgroep waar je in vertrouwen raad kan vragen en ervaringen kan uitwisselen.

We hopen dat jullie talrijk mee met ons op weg gaan, op weg naar een zo normaal en gelukkig mogelijk leven voor ons en onze kinderen.

Een bijzonder leven middenin ónze samenleving.

Ann, Huguette en Wendelien


Foto: Lies Willaert

Hoi, ik ben Wendelien, mama van twee fantastische zonen, Michiel en Siemen. Kort na zijn geboorte kreeg Michiel een hersenvliesontsteking. Hierdoor heeft Michiel een meervoudige beperking. Michiel combineert buitengewoon en gewoon onderwijs. Michiel leeft een zo normaal mogelijk leven binnenin ons gezin, ons dorp, de maatschappij.

Hallo, ik ben Ann en mama van 2 geweldige zonen, Toon 16 en Stan 12 jaar oud. Toon heeft autisme. Na een moeilijke zoektocht en uitproberen van scholen zit Toon nu in het secundair buitengewoon onderwijs ovi3. Stan is geboren met het CFC-syndroom( een afgeleide van het Noonansyndroom). Hij heeft een verstandelijke beperking. Stan gaat naar een dagcentrum waar hij ondersteuning krijgt vanuit het onderwijs.

Huguette en gezin

Ik ben Huguette, mama van Jarrick en Cedric, twee bijzondere jongens. Jarrick, 28 jaar en zijn broer Cedric, 26 jaar, hebben een mentale beperking, zij hebben het Masa-syndroom. Dit is een genetische aandoening. Zij zijn naar het buitengewoon onderwijs geweest. Nu gaan ze enkele
dagen per week naar een dagcentrum en enkele dagen naar een dorpsgemeenschap, waar ze werken op de boerderij, de tuin,... Zij genieten vooral van het buiten werken. Ze gaan heel graag naar fuiven, genieten van muziek en hun vrienden.
 

 

Vul hier je vraag en contactgegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op, of contacteer ons op 09 255 44 46.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website <a href="/disclaimer">cookies</a>. Ik ga akkoord