Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Wie zijn we?

Hallo, leuk dat je eventjes de tijd neemt om ons verhaal te lezen.

Wij zijn mama’s van kinderen met een beperking. Elk van onze kinderen heeft een ander type beperking. En toch voelen we ons alle drie met elkaar verbonden.

  • Verbonden door onze bijzondere kinderen.
  • Verbonden door de vaak eenzame zoektocht die we elk apart hebben gevoerd.
  • Verbonden door een kracht om samen een vernieuwend initiatief op poten te zetten.

Daarom hebben we de vzw De Ouders opgericht. Omdat we andere ouders van kinderen met een beperking bij elkaar willen brengen. Omdat we andere ouders willen helpen in hun zoektocht. We bundelen informatie over organisaties, hulpmiddelen, leuke activiteiten, therapeuten en medische info.

Gewoon omdat we geloven in de kracht van ouders.

Ondertussen is ons vrijwilligersteam al sterk gegroeid. Ook mama's Ann, Anke, Ellen, Els, Hanne, Kathy, Kelly en Liesbeth zetten nu mee hun schouders onder ons project. En de papa's helpen ons mee met logistieke steun, extra inhoudelijke  input en vooral veel enthousiasme :-). Daarnaast hebben we een aantal projectteams met telkens een sterk team van vrijwilligers.

Een kind met een beperking betekent een hele omwenteling voor het gezin. Een droom spat aan diggelen. Plots word je geconfronteerd met de harde realiteit en stap je zonder dat je het wil het onbekende in. Een wereld vaak van gegoochel met medische termen, van allerhande behandelingen, van een karrenvracht aan hulpmiddelen, van een strak tijdschema, van een ander gezinsleven met vaak een gebrek aan privacy.

  • Soms zie je door de bomen het bos niet meer.     
  • Soms voel je je heel eenzaam en alleen op weg.
  • Soms maakt de hele gezinssituatie je moedeloos.

Wij gaan niet op zoek naar de oorzaak of het waarom. Daar hebben we de kennis niet voor. Wel willen we met een positieve blik samen met jullie stap voor stap op weg gaan.

We vormen een netwerk van ouders voor ouders. In een gesloten facebookgroep kan je vragen en ervaringen uitwisselen. We hopen dat jullie talrijk mee met ons op weg gaan, op weg naar een zo normaal en gelukkig mogelijk leven voor ons en onze kinderen.

Een bijzonder leven middenin ónze samenleving.

Ann, Els, Huguette, Kathy, Kelly, Liesbeth en Wendelien


Foto: Lies Willaert

Hoi, ik ben Wendelien, mama van twee fantastische zonen, Michiel en Siemen. Kort na zijn geboorte kreeg Michiel een hersenvliesontsteking. Hierdoor heeft Michiel een meervoudige beperking. Michiel combineert buitengewoon en gewoon onderwijs. Michiel leeft een zo normaal mogelijk leven binnenin ons gezin, ons dorp, de maatschappij.

Hallo, ik ben Ann en mama van 2 geweldige zonen, Toon 16 en Stan 12 jaar oud. Toon heeft autisme. Na een moeilijke zoektocht en uitproberen van scholen zit Toon nu in het secundair buitengewoon onderwijs ovi3. Stan is geboren met het CFC-syndroom( een afgeleide van het Noonansyndroom). Hij heeft een verstandelijke beperking. Stan gaat naar een dagcentrum waar hij ondersteuning krijgt vanuit het onderwijs.

Huguette en gezin

Ik ben Huguette, mama van Jarrick en Cedric, twee bijzondere jongens. Jarrick, 28 jaar en zijn broer Cedric, 26 jaar, hebben een mentale beperking, zij hebben het Masa-syndroom. Dit is een genetische aandoening. Zij zijn naar het buitengewoon onderwijs geweest. Nu gaan ze enkele
dagen per week naar een dagcentrum en enkele dagen naar een dorpsgemeenschap, waar ze werken op de boerderij, de tuin,... Zij genieten vooral van het buiten werken. Ze gaan heel graag naar fuiven, genieten van muziek en hun vrienden.

Ik ben Kathy, mama van Isaline (16 jaar) en Laurine (13 jaar). Laurine is geboren met het syndroom van Cohen, een genetische aandoening die zich uit in een mentale, motorische en visuele beperking. Bovendien heeft ze een medische problematiek. Zij volgde inclusief kleuteronderwijs en gaat nu naar het buitengewoon onderwijs. Mijn man en ik proberen om de zorg zoveel mogelijk zelf op te nemen en onze dochter zoveel mogelijk kansen te geven. Laurine houdt het meest van uitstapjes en reizen, bijgevolg zijn wij veel op stap met ons gezin.

Ik ben Kelly, de trotse mama van Miel (2009) en Fons (2014). Fons werd geboren met CP (cerebrale parese) en ging volgens de dokters nooit zelfstandig kunnen eten, stappen, praten, zitten, spelen, … door een symmetrische verweking in zijn basale kernen. Momenteel kan Fons moeilijk stappen, heeft hij steeds hulp en begeleiding nodig bij verplaatsingen, er komen dus wat hulpmiddelen en tijd bij kijken. We komen al ver en dankzij bobath kiné en osteopathie komen we dichter bij ons doel, Fons zelfstandig laten stappen. Fons gaat naar het gewone onderwijs en krijgt ergo therapie die betaald wordt via RTH beurten van het VAPH en krijgt GON begeleiding. Het vergt wat organisatie en communicatie tussen alle partijen (school, GON, ergo, kiné, doktersbezoeken…) maar het lukt en Fons bloeit open.

Ik ben Els, mama van Glenn en Brent. Ons verhaal kan je hier lezen.

Ik ben Liesbeth, mama van Obe, een vrolijke zesjarige jongen met een ernstige verstandelijke handicap. Obe kan geen moment stilzitten en heeft heel wat aandacht, bijsturing en ondersteuning nodig. Mijn eindeloze inzet omschrijf ik het liefst als: “We doen gewoon ons best, de liefde doet de rest.” Ondanks alles is en blijft Obe het mooiste geschenk wat me is overkomen. Lees hier het volledige verhaal van Liesbeth en Obe.

 

 

Vul hier je vraag en contactgegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op, of contacteer ons op 09 255 44 46.

sponsors | organisaties | partners

We kunnen ons project realiseren dankzij de steun van deze sponsors, partnerorganisaties en sympathisanten.

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord