Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Activiteiten

Krokuskriebels 2023

Noteer alvast 18 tot en met 26 februari in jullie agenda en geniet mee van deze on-beperkte Krokuskriebelsweek! 

Ga verder

Gratis webinar 'Spelenderwijs vooruit'

Je kind laten spelen, helpt je kind ook vooruit. Ben jij op zoek naar tips voor spel, aangepast speelgoed en kleine hulpmiddelen? Dan zit je zeker en vast goed met dit gratis webinar. Schrijf je hier in: https://deouders.webinargeek.com/spelen-helpt?cst=channel

Ga verder

Wegwijs in hulpmiddelen

Online

Kleine hulpmiddelen, grote hulpmiddelen, goedkope hebbedingetjes of high-tech voorwerpen. Ze komen allemaal aan bod in dit praktische webinar. 

Ga verder

Hoe haal je het maximum uit jouw zorgtoeslag en BOB budget?

Online

Wil je weten of jouw kind recht heeft op een basisondersteuningsbudget (BOB)? Of krijgt je kind al een BOB en wil je weten hoe je dit budget het best kan inzetten voor de zorg en ondersteuning van je kind? Dan is dit webinar beslist iets voor jou.

Ga verder

Hoe vraag je een persoonlijk assistentiebudget aan?

Online

Heb je een kind met een beperking dat extra ondersteuning nodig heeft? Dan kan je als ouder een persoonlijk assistentiebudget (PAB) aanvragen. Wat is dat precies, hoe vraag je het aan en wat kan je doen met een PAB? In dit webinar leer je er alles over.

Ga verder

Het ABC van het onderwijs voor een kind met een beperking

Online

Zit je met vragen rond de ontwikkeling van je peuter in de kinderopvang of de kleuterklas? Moet je binnenkort voor je kind een nieuwe schoolkeuze maken en twijfel je tussen gewoon of buitengewoon onderwijs? Of maakt jouw bijzonder kind binnenkort de overstap van het lager naar het secundair onderwijs en vraag je je af wat de mogelijkheden zijn? In dit 2 uur durende webinar geven we een antwoord op al jouw vragen. Mis het niet!

Ga verder

Online infosessie: Eetproblemen bij kinderen met een handicap

Online

In deze webinar gaan we dieper in op hoe je kinderen en jongeren met eetproblemen kunt ondersteunen in het leren eten door rust, focus en houvast te bieden.

Ga verder

Online infosessie: Inkomensvervangende en integratietegemoetkoming

Online

Sinds kort kunnen jongeren met een handicap vanaf 18 jaar een inkomensvervangende en  integratietegemoetkoming krijgen ipv vanaf 21 jaar. In dit gratis webinar leggen we je uit wie recht heeft op deze tegemoetkomingen en hoe je de aanvraag doet.

Ga verder

Online infosessie: Waar heb ik recht op?

Online

Als ouder van een kind met een beperking moet je heel veel keuzes maken. Tijdens dit gratis webinar overlopen we alle steunmaatregelen waarop jouw gezin misschien recht heeft en we laten je kennismaken met alle organisaties en diensten waarop je een beroep kan doen.

Ga verder

Online infosessie: Hoe vraag ik een pvb aan?

Online

Moet je binnenkort een persoonsvolgend budget aanvragen voor je bijzonder kind? Dan is ons volgende webinar zeker iets voor jou.

Ga verder

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord