Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Wegwijs in hulpmiddelen

Wegwijs in hulpmiddelen

Online

Hulpmiddelen… Kleine hulpmiddelen, grote hulpmiddelen, goedkope hebbedingetjes of high-tech voorwerpen. Ze komen allemaal aan bod in dit praktische webinar. 

Ze zouden je bijzonder kind hulp moeten bieden en dat doen ze meestal ook. Maar… vaak is het een hele rompslomp om te weten:

  • welk hulpmiddel je bij welke instantie moet aanvragen
  • welke aanvraagprocedure je moet doorlopen
  • hoe een goed hulpmiddel op maat van je kind te vinden 
  • eventueel een firma te kiezen waarmee je in zee gaat 
  • de aanvraag in orde te maken 
  • er uiteindelijk eentje aan te schaffen 

Bovendien worden de hulpmiddelen meestal wel deels terugbetaald maar neemt de eigen bijdrage toch nog een grote hap uit het budget.  

In dit webinar boordevol praktische tips willen we jullie wegwijs maken in de wereld van de hulpmiddelen. 

We geven jullie allerhande tips rond de instanties, de aanvraagprocedure en de financiering van een hulpmiddel. Daarnaast vertellen we jullie waarop je zoal gratis een beroep kunt op doen.  

En last but not least verklappen we jullie hoe je zelf of met behulp van andere helpende handen creatief aan de slag kan om hulpmiddelen in elkaar te boksen. 

Schrijf je in voor dit webinar

Hebben jullie zelf input voor dit webinar? Laat het ons dan zeker weten. Of wil je als ouder een hulpmiddel voorstellen dat je in elkaar hebt geknutsteld voor jullie kind? Stuur ons dan zeker een berichtje. We bekijken dan hoe we jullie hulpmiddel kunnen opnemen in het webinar. We zijn altijd blij om jullie creativiteit te zien.  

  

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord