Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Nieuws

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Welke partij doet wat voor je kind?

Geschreven door Wendelien De Baere op dinsdag 21 mei 2019 in de categorie Algemeen met de tags ,

Met de verkiezingen van 26 mei op komst zagen we in ons oudernetwerk al enkele keren de vraag “Help, op wie moeten we stemmen in het belang van ons bijzonder kind?” opduiken. Welke partij houdt in haar programma het meest rekening met de noden van bijzondere kinderen en hun ouders? Wie heeft er oog voor de wachtlijsten en wie niet? Wie wil bijzondere kinderen en hun gezin het meest kansen geven op een gewoon leven in de samenleving? Het is niet eenvoudig om hier als ouder in één-twee-drie een antwoord op te vinden. Daarom namen we voor jullie een kijkje in de verschillende partijprogramma’s om zo een duidelijk overzicht te krijgen van de standpunten die ouders van kinderen met een beperking aanbelangen.

Lees meer

Een mamaliefje voor Moederdag

Geschreven door Wendelien De Baere op zondag 12 mei 2019 in de categorie Algemeen met de tags , ,

Goeiemorgen bijzondere mama

Net als vorig jaar sturen we jou op deze bijzondere dag een bemoedigende tekst omdat Moederdag voor ons vaak toch net iets anders verloopt dan we ooit hadden gehoopt, gedacht of verwacht.

Lees meer

Een kleurrijke gezinsdag in Gent

Geschreven door Wendelien De Baere op donderdag 9 mei 2019 in de categorie Vrije Tijd met de tags ,

Een druilerige dag, zaterdag 4 mei, maar dat lieten we tijdens onze gezinsdag in Gent niet aan ons hart komen.

We veranderden last minute ons programma en zorgden ervoor dat het zonnetje binnen scheen. En zo werd een druilerige dag toch een geslaagde kleurrijke dag! 

Lees meer

Je kreeg een PAB, nu op weg ermee ☺

Geschreven door Wendelien De Baere op maandag 29 april 2019 in de categorie financieel met de tags , , ,

We kregen de voorbije dagen op de Revabeurs, via mail, messenger en onze Facebookgroep heel wat vragen binnen rond het PAB budget naar aanleiding van de nieuwe toekenningsronde vorige week. We zijn heel blij voor alle gezinnen die er deze ronde bij zijn. ☺ En we blijven duimen voor al diegenen die er ook nu weer niet bij zijn. Ook jullie kunnen steeds met jullie vragen bij ons terecht. ♥

Lees meer

#Ikwachtmee

Geschreven door Wendelien De Baere op dinsdag 23 april 2019 in de categorie Algemeen met de tags , ,

Gisteren lanceerde het consortium ikwachtmee een campagne om de lange wachtlijsten aan te klagen. Vele van onze gezinnen en ook BV's postten al hun foto op sociale media om de campagne te steunen. Doe jij ook mee?

Lees meer

Familymoments in Gent op zaterdag 4 mei

Geschreven door Wendelien De Baere op donderdag 11 april 2019 in de categorie Vrije Tijd.

Nog een paar plaatsjes vrij voor onze nieuwe gezinsdag op zaterdag 4 mei in Gent. Deze gezinsdag richt zich specifiek tot gezinnen van jongeren en jongvolwassenen met een beperking. 

Lees meer

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord