Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Nieuws

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Nu of nooit: Togetherland

Geschreven door Sien D'Hooghe op vrijdag 29 september 2023 in de categorie Vrije Tijd.

Nu is het echt bijna zover. Volgende week zaterdag 7 oktober is onze festivalweide open en staat onze feesttafel gedekt. Wees van harte welkom en kom mee vieren met ons! 

Lees meer

Ssst, Train World wordt prikkelarm op 4 oktober. 

Geschreven door Wendelien De Baere op vrijdag 29 september 2023 in de categorie Algemeen.

Train World wil op regelmatige basis prikkelarme bezoekmomenten organiseren. Op 4 oktober voor het eerst. Wil jij er graag bij zijn? Zet alvast 4 oktober in jouw agenda en stap op de trein naar Schaarbeek.

Lees meer

Trooper jij mee voor De Ouders?

Geschreven door Wendelien De Baere op vrijdag 29 september 2023 in de categorie Algemeen.

Met De Ouders zitten we sinds kort ook op Trooper. Trooper is een platform dat centen doneert aan verenigingen. Je kan zomaar vanuit je luie zetel vzw De Ouders steunen. Zonder dat het je zelf ook maar iets kost. 

Lees meer

Gratis boeiende webinars

Geschreven door Wendelien De Baere op vrijdag 29 september 2023 in de categorie Algemeen.

Ook dit najaar bieden we weer boeiende webinars aan voor onze gezinnen. Helemaal gratis. Maar boordevol belangrijke tips waar jij als ouder mee aan de slag kan gaan. We lijsten graag op welke webinars we dit najaar voor jou in petto hebben: 

Lees meer

Waar heb ik recht op? Terug naar school

Geschreven door Sofie De Schampheleire op woensdag 30 augustus 2023 in de categorie financieel.

De vakantie zit erop en het schoolritme keert terug. Misschien is dat vaste ritme een verademing? Toch hopen we van harte dat jullie met het gezin erg genoten van ontspannen weken: een uitstap of een reis, luieren, genieten. We zijn steeds benieuwd naar jullie ervaringen onderweg, in een verblijf of in een museum. Deel jouw tips in de Facebookgroep of via info@deouders.be. We lezen ze graag en Toerisme Vlaanderen is tuk op jullie feedback. Laat dus van je horen!

Lees meer

Webinars najaar 2023: gratis

Geschreven door Sofie De Schampheleire op woensdag 30 augustus 2023 in de categorie Algemeen.

Goed nieuws rond onze webinars! Dankzij een mooie gift die we kregen ter gelegenheid van vijf jaar De Ouders vzw kunnen we onze webinars voor het najaar weer volledig gratis aan onze gezinnen aanbieden. Ook alle on demand webinars. Professionelen zijn uiteraard ook welkom op onze webinars. Zij betalen 30 euro per webinar. 

Lees meer

Het Bijzondere Oppasproject bracht rust in het gezin van Cindy en Gauthier

Geschreven door Sofie De Schampheleire op dinsdag 29 augustus 2023 in de categorie Getuigenis.

Cindy Fockenoy, mama van Lena en Gauthier, woont samen met haar man in Ingelmunster. Hun zoontje, bijna 8 jaar, kampt met autismespectrumstoornis en heeft een complexe ontwikkelingsachterstand. Toen Cindy de oproep van De Ouders en de VIVES Hogeschool voor het Bijzondere Oppasproject las, heeft ze meteen ingetekend. ‘We hadden de hoop op extra zorgsteun opgegeven. Want tijdens een zware periode in onze familie zochten we al eens hulp via Familiehulp. Helaas konden zij niemand voor ons vinden.’

Lees meer

Togetherland: we vieren feest voor vijf jaar De Ouders

Geschreven door Sofie De Schampheleire op dinsdag 29 augustus 2023 in de categorie Algemeen.

Op zaterdag 7 oktober 2023 nodigen we jullie van harte uit om samen met ons vijf jaar De Ouders vzw te vieren. In de Schorre in Boom organiseren we van 10 tot 17u een gezinsdag met verschillende workshops, lezingen en lekkers. Het is de uitgelezen kans op hartverwarmende ontmoetingen met andere zorggezinnen.  

Lees meer

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord