Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Nieuws

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Zorgtoeslag uitgelicht

Geschreven door Wendelien De Baere op dinsdag 28 mei 2024 in de categorie Financieel met de tags , ,

Er is alweer een update rond de zorgtoeslag. We zaten samen met het team Zoë om de nieuwste info te krijgen en om onze input te geven. Dit is wat er verandert vanaf 1 mei 2024. 

Lees meer

Dag van de Zorgouder

Geschreven door Wendelien De Baere op woensdag 22 mei 2024 in de categorie Acties met de tags ,

Op zaterdag 1 juni organiseren De Ouders vzw en Zorgtvooronsmoeder vzw voor de tweede keer de ‘Dag van de Zorgouder’. Op die dag, niet toevallig de Internationale dag van de ouders, willen we ouders van kinderen met een handicap of andere extra zorgnood graag in de kijker zetten.

Lees meer

Expeditie Inclusief: Samen naar een inclusievere toekomst!

Geschreven door Wendelien De Baere op dinsdag 30 april 2024 in de categorie Algemeen met de tags ,

Ons spel "Expeditie Inclusief" kende al een enorm succes met vele enthousiaste reacties. Expeditie Inclusief is meer dan zomaar een spelkoffer; het is een krachtig belevingsspel dat inclusiviteit, samenwerking en begrip bevordert binnen scholen, jeugdorganisaties, vrije tijdsorganisaties,… We zagen het voorbije jaar dat ons spel impact heeft op wie het speelt. Om deze impact verder te verspreiden en nog meer kinderen te bereiken, hebben we jouw hulp nodig. Jij als ouder kan ons meehelpen om jouw omgeving warm te maken voor ons spel.

Lees meer

Gezin in de kijker: Leon is de essentie van puurheid

Geschreven door Sien D'Hooghe op vrijdag 26 april 2024 in de categorie Getuigenis met de tags ,

Sinds februari werkt Laurent deeltijds als medewerker bij De Ouders. Hij rolt mee het mooie project van de 'Bijzondere Oppas' uit en maakt de spelkoffers van 'Expeditie Inclusief' kenbaar over heel Vlaanderen. Daarnaast is Laurent ook fiere papa van Maxim (13), Matteo (12) en Léon (5). Samen met z'n vrouw Lies wonen ze in Kalken. Het koppel vertelt hoe de geboorte van Léon hun hele leven en gezin heeft veranderd, want de jongste van het gezin is geboren met het zeldzame PURA-syndroom.

Lees meer

De gouden tip om eenvoudig in te loggen op MyHandicap als ouder

Geschreven door Wendelien De Baere op vrijdag 26 april 2024 in de categorie Algemeen met de tags , , ,

Als ouder gemakkelijk inloggen op MyHandicap van je kind is cruciaal om het dossier bij de FOD eenvoudig en digitaal te kunnen volgen.

Zoals bij de meeste overheidsdiensten kun je inloggen met de identiteitskaart van de persoon met een handicap. Maar vaak komt het voor dat je de identiteitskaart van je kind niet bij de hand hebt of dat je kind de volmacht niet kan ondertekenen omdat het is vrijgesteld van handtekening.

Lees meer

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord