Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Nieuws

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Waarom de Kangoeroebeurs iets voor jou is

Geschreven door Wendelien De Baere op donderdag 29 februari 2024 in de categorie Algemeen met de tags , , ,

De laatste dagen kleurt alles nog meer geel dan gewoonlijk bij De Ouders. Reden hiervoor is de 16de editie van de Kangoeroebeurs in Flanders Expo Gent. Op 8 en 9 maart verwelkomen we jullie graag in Hal 3 waar onze prachtig gele stand opnieuw een baken van warme gesprekken en schouderklopjes zal zijn. We hopen jou daar van harte te mogen ontmoeten!

Lees meer

Webinar Verkiezingen 2024

Geschreven door Wendelien De Baere op zondag 11 februari 2024 in de categorie Algemeen met de tags , , ,

Op 9 juni 2024 trekken we naar de stembus om nieuwe beleidsmakers te kiezen op Vlaams, federaal en Europees niveau. Wat staat er op het spel voor kinderen en volwassenen met een handicap? De Ouders en Onafhankelijk Leven zijn alleszins nieuwsgierig. Daarom organiseren we op 29 februari 2024 een webinar waarin Vlaamse partijen hun kijk op ondersteuning van mensen met een handicap delen. VRT-journaliste Goedele Devroy legt hen het vuur aan de schenen. 

Lees meer

Vanaf nu kan je meer doen met je PAB in de zomermaanden.

Geschreven door Wendelien De Baere op vrijdag 9 februari 2024 in de categorie Financieel met de tags , , , ,

Goed nieuws voor wie een PAB heeft en in de zomerperiode voor zijn/haar kind gebruik maakt van dagopvang in het MFC. Vanaf dit jaar geldt er een gunstmaatregel. Voor wie het PAB combineert met een MFC in de maanden juli en augustus zal het PAB bedrag niet worden verlaagd. Een interessant wist-je-dat-je voor wie binnenkort de aanvraag tot zomeropvang aan het multifunctioneel (MFC) moet doorgeven.

Lees meer

Webinar Verkiezingen 2024: Wat willen de politieke partijen doen voor mensen met een handicap?

Geschreven door Wendelien De Baere op dinsdag 23 januari 2024 in de categorie Algemeen met de tags , , , , ,

Heb je prangende vragen over het handicapbeleid in Vlaanderen? Welke uitdagingen ervaar je, en welke oplossingen hoop je van onze beleidsmakers te zien? Laat het ons weten vóór 5 februari.

Wij sturen jouw vragen (anoniem) door naar de Vlaamse partijen, zodat ze tijdens het webinar kunnen reageren. Alle partijen krijgen de gelegenheid om hun standpunten uit te leggen, onder leiding van VRT-journaliste Goedele Devroy.

Lees meer

10 webinars die jouw leven vereenvoudigen

Geschreven door Sien D'Hooghe op dinsdag 23 januari 2024 in de categorie Algemeen met de tags , , , ,

Voel jij ook de constante druk om alle ballen in de lucht te houden? Weet je soms niet meer wat nu de beste beslissing is voor jouw kind en jouw gezin? In 2024 staan we klaar om jou te ondersteunen met 10 life-changing webinars die je leven zullen vereenvoudigen.

Lees meer

European Disability Card

Geschreven door Wendelien De Baere op vrijdag 19 januari 2024 in de categorie Algemeen met de tags , , , ,

Nu januari op z'n einde loopt, kunnen we stilaan beginnen uitkijken naar uitstapjes met het hele gezin. Heb jij al de gratis European Disability Card voor je bijzondere zoon of dochter? Deze kaart wil de toegankelijkheid en inclusie van mensen met een handicap bevorderen op het vlak van cultuur, sport en vrije tijd.

Lees meer

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord