Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Nieuws

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Week van de Groeilamp: Radio Expoo met mama Kelly

Geschreven door Sofie Jacobs op dinsdag 25 mei 2021 in de categorie Algemeen met de tags , , ,

De Week van de Opvoeding kreeg dit jaar een nieuw jasje. De jaarlijkse campagne van Expoo, het Expertisecentrum voor Opvoedingsondersteuning, heet vanaf nu de 'Week van de Groeilamp'. Tijdens een speciale radio-uitzending liet presentatrice Annelies Bergmans haar gasten aan het woord over hun 'groeimomenten', waaronder Kelly, mama van Fons en lid van De Ouders.

Lees meer

VIVES-studenten enthousiast aan de slag

Geschreven door Sofie Jacobs op donderdag 29 april 2021 in de categorie Getuigenis.

Ook dit jaar weer sloegen vzw De Ouders en de Vives Hogeschool uit Brugge de handen in elkaar om stages aan te bieden voor hun studenten ergotherapie. Door corona dit keer niet bij gezinsactiviteiten. Maar wel in de gezinnen zelf. Voor de studenten een waardevolle stage van 25 uur, voor de ouders en assistenten van kinderen met een beperking 25 uur lang een leuke afwisseling en extra hulp. Zeker in coronatijd.

Lees meer

Covid-zelftest verkrijgbaar bij de apotheek

Geschreven door Liesbeth Vergauwen op donderdag 22 april 2021 in de categorie Algemeen met de tags , ,

Sinds begin april kan je in de apotheek een corona-zelftest kopen. Daarmee kan je zelf testen of je besmet bent met het coronavirus. Een test kost 8 euro, maar gezinnen met een verhoogde tegemoetkoming betalen maar 1 euro per test. 

Lees meer

European Disability Card

Geschreven door Wendelien De Baere op donderdag 22 april 2021 in de categorie Algemeen met de tags ,

Nu de vaccinatiecampagne op volle snelheid geraakt, kunnen we stilaan beginnen uitkijken naar uitstapjes met het hele gezin. Heb jij al de gratis European Disability Card aangevraagd voor jouw bijzondere zoon of dochter? Deze kaart geeft je mooie kortingen en andere voordelen om een uitstap te maken aangepast aan mensen met een handicap.

Lees meer

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord