Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Nieuws

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Waar heb ik recht op? > Vakantiepremie van je gemeente

Geschreven door Wendelien De Baere op zaterdag 29 juni 2019 in de categorie financieel met de tags , , ,

Zomervakantie, hét moment om even uit te blazen! Met een bijzonder kind is dat niet altijd even vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er heel wat gemeentes die je te hulp schieten: zij geven je een vakantiepremie zodat het hele gezin met volle teugen kan genieten. Hoe je die premie krijgt, lees je hier.

Lees meer

Vakantiekriebels

Geschreven door Wendelien De Baere op vrijdag 28 juni 2019 in de categorie Vrije Tijd met de tags , , , , ,

Geniet van de vakantie! Maar hoe doe je dat? Genieten met een bijzonder kind dat veel aandacht vraagt? Dat vele bijzondere ouders hiermee worstelen, blijkt uit de getuigenissen van onze leden. Wij helpen jullie graag op weg om er toch een leuke vakantie van te maken.

Lees meer

Waterproof deze zomer in

Geschreven door Wendelien De Baere op maandag 24 juni 2019 in de categorie Vrije Tijd met de tags , , , , , , , , , , , , ,

Zalig zomerweer zeker als je op tijd en stond afkoeling kan zoeken in het water. Niet gemakkelijk voor onze kinderen. Maar onze creatieve mama's en papa's vinden altijd wel een oplossing. Hier een aantal leuke tips die we voor jullie verzamelden.

Lees meer

Je kreeg een PAB, nu op weg ermee ☺

Geschreven door Wendelien De Baere op dinsdag 18 juni 2019 in de categorie financieel met de tags , , , , ,

We kregen vorige week een aantal vragen binnen rond het PAB budget naar aanleiding van de nieuwste toekenningsronde begin juni. Die viel vroeger dan verwacht. Een groep van zo'n 70-tal gezinnen die al het langst wachten zijn deze keer bij de gelukkigen.☺ Uiteraard blijven we ook duimen voor al diegenen die er ook nu weer niet bij zijn. Ook jullie kunnen steeds met jullie vragen bij ons terecht. ♥

Lees meer

Interactieve workshops rond bewindvoering, erfrecht, PVF-aanvraag, inkomensvervangende- en integratietegemoetkoming

Geschreven door Wendelien De Baere op maandag 17 juni 2019 in de categorie Algemeen met de tags , , , , ,

De overgang tussen minder- en meerderjarigheid is voor veel ouders van een kind met een beperking een heftige periode. Er valt veel te beslissen: al dan niet bewindvoering, PVF-aanvraag, integratie- en inkomensvervangende tegemoetkoming, erfrecht.... Met onze gratis interactieve workshops helpen we jullie door de bomen het bos te zien.

Lees meer

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord