Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Nieuws

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Nieuwe PAB toekenningen voor 320 kinderen

Geschreven door Liesbeth Vergauwen op donderdag 18 maart 2021 in de categorie financieel met de tags ,

We kregen goed nieuws van het Agentschap Opgroeien! Volgende week krijgen 320 bijzondere gezinnen een brief in de bus dat ze eindelijk kunnen starten met een persoonlijk assistentiebudget voor hun bijzondere zoon of dochter.

Lees meer

Nood aan extra ondersteuning? Studenten Vives Hogeschool springen bij

Geschreven door Wendelien De Baere op dinsdag 16 maart 2021 in de categorie Algemeen met de tags , , , , , ,

In deze moeilijke tijden bieden we jullie extra ondersteuning aan. Willen jullie thuis even wat gas terugnemen? Of een buitenactiviteit plannen met het gezin? Dan kunnen wij jullie dankzij de studenten van de VIVES-hogeschool in Brugge even ontlasten. Jullie kiezen de activiteit(en) en wij zorgen gratis voor een enthousiaste vrijwilliger die jullie ondersteuning biedt waar nodig. Uiteraard met respect voor alle coronamaatregelen. Past dit plaatje voor jouw gezin?

Lees meer

Waar heb ik recht op? > De inkomensvervangende en integratietegemoetkoming

Geschreven door Wendelien De Baere op maandag 15 februari 2021 in de categorie financieel met de tags , , , , , , , ,

Nieuw! Voortaan krijgen jongeren met een handicap die er recht op hebben al vanaf 18 jaar hun inkomensvervangende en/of een integratietegemoetkoming ipv vanaf 21 jaar. Is je kind tussen de 17 en 21 jaar oud? Dan kan de uibetaling deels ook met terugwerkende kracht gebeuren. Lees hier hoe het werkt.

Lees meer

Te lange wachttijden voor zorgtoeslag: wat wij vragen

Geschreven door Wendelien De Baere op maandag 18 januari 2021 in de categorie financieel met de tags , , , , ,

Ouders van kinderen met een beperking hebben recht op een zorgtoeslag. Vandaag zijn de wachttijden voor de aanvraag en de verlenging van de zorgtoeslag zeer lang. Wij pleiten voor aanpassingen aan het systeem en willen je helpen om zo snel mogelijk de zorgtoeslag te krijgen waarop je recht hebt.

Lees meer

Wanneer komen onze gezinnen aan bod in de vaccinatiestrategie?

Geschreven door Wendelien De Baere op donderdag 14 januari 2021 in de categorie Medische problematiek met de tags , , , , , , ,

Vanuit De Ouders volgen we de informatie over de vaccinatiestrategie op de voet. Voor jongeren (vanaf 16 jaar) en volwassenen die in een MFC of een voorziening blijven, is er ondertussen duidelijkheid. Maar wat met gezinnen van kinderen met een handicap die (deels) thuis verblijven? 

Lees meer

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord