Brengt ouders van kinderen met een beperking samen

Nieuws

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Moments to share

Geschreven door Wendelien De Baere op maandag 14 mei 2018 in de categorie Algemeen.

Bijzondere momenten om informatie te delen. Zin om andere ‘bijzondere’ ouders te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen? Kom dan naar onze ‘Moments to share’ middagen. Wij zijn er alvast klaar voor!

Lees meer

Gratis naar de Olmense Zoo

Geschreven door Wendelien De Baere op maandag 30 april 2018 in de categorie Vrije Tijd met de tags , ,

Ons volgende event is een feit! Samen met de Olmense Zoo nodigen we jullie op vrijdagavond 8 juni van 18u. tot 22u uit naar de Dreamnight. Die avond zijn alle kinderen tot en met 21 jaar met een fysieke of verstandelijke beperking gratis welkom in de Olmense Zoo om samen met hun gezin een avondje uit tussen de dieren te beleven. Komen jullie ook?

Lees meer

O jee, ik eet!

Geschreven door Wendelien De Baere op donderdag 26 april 2018 in de categorie Medische problematiek met de tags , ,

Kinderen met autisme hebben behoefte aan duidelijkheid, ook aan tafel. Vaak lusten ze voedsel niet omwille van de geur, de kleur, de textuur en de smaak van het eten. Karen den Dekker schreef daarom een eetboek met allerlei info over hoe ouders het eetgedrag van hun kind kunnen verbeteren of accepteren.

Lees meer

Op stap met het openbaar vervoer

Geschreven door Wendelien De Baere op donderdag 26 april 2018 in de categorie Reizen.

Het mooie weer de voorbije weken lokte heel wat mensen naar buiten. Ook gezinnen van kinderen met een beperking. Wil je met je kind gebruik maken van het openbaar vervoer? Informeer je dan goed. Jouw kind heeft meestal recht op een gratis abonnement. We nemen de verschillende mogelijkheden voor jullie onder de loep.

Lees meer

Iedereen op de fiets!

Geschreven door Wendelien De Baere op dinsdag 24 april 2018 in de categorie Vrije Tijd.

We konden vorige week al eventjes proeven van prachtig zomerweer! Na deze lange winter trok iedereen dan ook massaal naar buiten. Alleen… komt hier voor onze ‘bijzondere’ gezinnen vaak veel meer bij kijken dan voor andere gezinnen. Gelukkig duiken er steeds meer initiatieven en hulpmiddelen op die een buitenactiviteit makkelijker maken.

Lees meer

Tegemoetkomingen bij leerlingenvervoer

Geschreven door Wendelien De Baere op dinsdag 10 april 2018 in de categorie financieel.

Wist je dat kinderen met een beperking die les volgen in het gewoon of het buitengewoon onderwijs vaak recht hebben op een tegemoetkoming bij het vervoer van en naar school? In dit artikel leggen we je graag de verschillende wetgeving afhankelijk van de keuze voor gewoon of buitengewoon onderwijs uit.

Lees meer

Facebookgroep loopt als een trein :-)

Geschreven door Wendelien De Baere op maandag 9 april 2018 in de categorie Algemeen.

We zijn ondertussen al met meer dan 600 bijzondere mama’s en papa’s die dagelijks enthousiast berichtjes posten in onze groep. Zo wisselen we tips en ervaringen uit over ons leven met een bijzonder kind.

Lees meer