Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Nieuws

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Tips om je bijzonder kind koel te houden in deze hittegolf

Geschreven door Wendelien De Baere op maandag 18 juli 2022 in de categorie Vrije Tijd met de tags , , , , , , , , , , , ,

Zalig zomerweer zeker als je op tijd en stond afkoeling kan zoeken in het water. Niet gemakkelijk voor onze kinderen. Maar onze creatieve mama's en papa's vinden altijd wel een oplossing. Hier een aantal leuke tips die we voor jullie verzamelden.

Lees meer

Waar heb ik recht op: kilometervergoeding voor bijzondere kinderen in het gewoon onderwijs

Geschreven door Anke Boey op maandag 18 juli 2022 in de categorie Algemeen met de tags , , ,

Nu het schooljaar erop zit kunnen ouders van bijzondere kinderen die in het gewone onderwijs les volgen een kilometervergoeding aanvragen voor het woon-schoolverkeer. Dit kan wanneer de kinderen recht hebben op een tegemoetkoming voor vervoer en verblijf. 

Lees meer

Praktische communicatietips voor de vakantie

Geschreven door Anke Boey op maandag 18 juli 2022 in de categorie Hulpmiddelen.

Een treinreis en een groepje mama’s van bijzondere kinderen. Het ideale recept om nieuwe input te verzamelen voor een artikel met communicatietips. Of hoe we onze kinderen kunnen helpen dankzij eenvoudige technologische snufjes. 

Lees meer

Dank je wel, Axi!

Geschreven door Anke Boey op maandag 27 juni 2022 in de categorie Algemeen met de tags , ,

84,39 km, 8 teams en 9041 euro. Deze cijfers staan centraal in de grote, succesvolle sponsoractie voor De Ouders: AXI2AXI Run.

Lees meer

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord