Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Nieuws

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Annelies maakt soep voor de Warmste Week

Geschreven door Wendelien De Baere op woensdag 6 november 2019 in de categorie Algemeen met de tags , ,

Op 24 en 27 oktober kon je Annelies zoals gewoonlijk vinden op de markt. Maar deze keer niet alleen met haar groentekraam. Ze verkocht ook verse soep ten voordele van De Ouders. Samen met haar zussen stak ze de handen uit de mouwen. 

Lees meer

Nieuw! Globale individuele ondersteuning in de inclusieve kinderopvang en het onderwijs

Geschreven door Wendelien De Baere op woensdag 6 november 2019 in de categorie Algemeen met de tags , , ,

Vele jonge kinderen met een handicap starten in een inclusief traject, ze gaan naar een gewone kinderopvang of volgen les in een gewoon klasje in hun buurt. Om de kinderbegeleiders en de leerkrachten beter te ondersteunen, lanceerde het VAPH in samenspraak met Kind en Gezin en het departement Onderwijs ‘de globale individuele ondersteuning.’

Lees meer

De vernieuwde refertelijst van het VAPH: Wat is er nieuw?

Geschreven door Wendelien De Baere op woensdag 6 november 2019 in de categorie financieel.

Het gebruik van een hulpmiddel of aanpassingen aan jullie gezinswagen kunnen van cruciaal belang zijn als je samen met je kind met een handicap wil deelnemen aan het gewone dagelijks leven. Voor deze hulpmiddelen of aanpassingen kan je een tegemoetkoming aanvragen bij het VAPH. Je vindt de bedragen voor tegemoetkomingen terug in de refertelijst. Dit is een overzichtslijst. Sinds 1 juli 2019 is deze lijst vernieuwd. Maar waar zitten die veranderingen nu precies?

Lees meer

Wat houdt correctiefase 2 in voor jouw volwassen kind?

Geschreven door Wendelien De Baere op donderdag 17 oktober 2019 in de categorie financieel met de tags , , ,

Misschien las je het vandaag al in de krant. Voor zo'n 20 000 volwassenen met een handicap zijn het spannende dagen. Zij ontvangen een brief met hun nieuwe PVB budgethoogte. Wil je weten of die voor jouw volwassen kind met een handicap ook van toepassing is? En wat dit juist inhoudt? Lees dan hier het artikel.

Lees meer

Tip van een ouder: knutsel zelf een leesboekje voor jouw kind

Geschreven door Wendelien De Baere op maandag 30 september 2019 in de categorie Hulpmiddelen met de tags , , , ,

Zijn gewone leesboekjes voor jouw kind motorisch niet haalbaar? Zijn de pagina’s te druk of de letters te klein? Of worden ze te snel vuil gemaakt? Ooit al eens gedacht om zelf een boekje te maken? Met dit eenvoudig stappenplan tover je snel een motorisch makkelijk hanteerbaar, afwasbaar en herbruikbaar boekje in elkaar!

Lees meer

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord