Brengt ouders van kinderen met een beperking samen

Nieuws

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Ann, Huguette en Wendelien in Libelle

Geschreven door Wendelien De Baere op vrijdag 16 februari 2018 in de categorie Literatuur met de tags , ,

Ontzettend blij met de media-aandacht deze week in Libelle :-). Dankbaar ook omdat al zoveel ouders hun ervaringen delen op ons oudernetwerk. Ook benieuwd? Ken je zelf nog ouders van een kind met een beperking? Vertel hen dan zeker over ons initiatief.

Lees meer

Webshop Muisje Sensitief

Geschreven door Wendelien De Baere op vrijdag 16 februari 2018 in de categorie Hulpmiddelen met de tags , ,

Een hele leuke webshop met originele en vooral heel interessante speelgoed- en educatieve artikelen voor bijzondere kinderen. Eentje die er echt uit steekt qua aanbod ;-). Vandaar dat we de initiatiefnemers en hun aanbod hier heel graag aan jullie voorstellen.

Lees meer

Wendelien in Finca Corasol

Geschreven door Wendelien De Baere op woensdag 14 februari 2018 in de categorie Reizen met de tags ,

Nu de dagen beginnen te lengen en het zonnetje al af en toe door de grijze wolken piept, groeit ook bij velen het verlangen naar de (zomer)vakantie. Voor gezinnen van een kind met een beperking vaak het begin van een lange, vaak ingewikkelde zoektocht naar een geschikt vakantieverblijf. Wij willen jullie hier de komende maanden graag bij helpen. In onze volgende nieuwsbrieven belichten we telkens een aangepast vakantieverblijf.

Lees meer

Uitbreiding zorgverlof

Geschreven door Wendelien De Baere op woensdag 14 februari 2018 in de categorie financieel.

Een kind met een beperking zorgt voor veel extra uitgaven. Daarom focussen we graag op een aantal premies of tegemoetkomingen waar ouders en kinderen/jongeren met een beperking recht op hebben. Een uitgebreide lijst met tegemoetkomingen vind je op onze website onder de rubriek ‘vind hulp' en onder de rubriek 'tips en tricks.'

Lees meer

bijzondere tegemoetkomingen vaph

Geschreven door Wendelien De Baere op donderdag 8 februari 2018 in de categorie Hulpmiddelen met de tags ,

Een kind met een beperking zorgt voor veel extra uitgaven. Daarom focussen we graag op een aantal premies of tegemoetkomingen waar kinderen/jongeren met een beperking recht op hebben. Een uitgebreide lijst met tegemoetkomingen vind je op onze website onder de rubriek ‘vind hulp' en onder de rubriek 'tips en tricks.'

Lees meer

Wendelien op intake bij TRAINM

Geschreven door Wendelien De Baere op donderdag 1 februari 2018 in de categorie Hulpmiddelen met de tags , ,

Centrum Antwerpen...Buiten een statig herenhuis. Binnenin een high tech revalidatiecentrum. Lees hier meer over dit ambitieuze revalidatiecentrum dat gebruik maakt van de allernieuwste robotica. 

Lees meer

Wendelien in het Europees Parlement

Geschreven door Wendelien De Baere op dinsdag 30 januari 2018 in de categorie Algemeen met de tags , ,

Een paar weken geleden kreeg vzw De Ouders een officiële uitnodiging in onze mailbox voor het event rond "werkgelegenheid en coproductie voor jongeren met een beperking.” Boeiende materie dus en voldoende reden om vroeg uit de veren te zijn en richting Brussel te trekken ;-)

Lees meer