Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Nieuws

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Nieuwe budgetbepaling en nieuwe regels zorgcontinuïteit vanaf 17 maart

Geschreven door Wendelien De Baere op vrijdag 14 februari 2020 in de categorie Algemeen met de tags , , ,

Je hebt het in de media misschien al gehoord. Vorige week besliste de Vlaamse regering om de zorgcontinuïteit bij jongvolwassenen met een beperking aan te passen. Tegelijkertijd wordt er vanaf 17 maart ook een nieuwe methode zorgzwaartebepaling in gebruik genomen. Of en vanaf wanneer je kind als jongvolwassene recht heeft op zorgcontinuïteit én volgens welke methode zorgzwaartebepaling je kind wordt ingeschaald, hangt van verschillende factoren af.

Lees meer

Een nieuwe bijzondere oppasdienst in de kijker

Geschreven door Wendelien De Baere op woensdag 12 februari 2020 in de categorie Algemeen met de tags , , , ,

Vandaag maken we kennis met Jessica en François. Zij startten onlangs met een bijzondere oppasdienst in de regio Antwerpen. Jessica en François vormen een nieuw samengesteld gezin en hebben beiden 2 grote kinderen uit een vorige relatie. Samen hebben ze nog een geweldige zoon Seppe van bijna 12. Seppe heeft ASS en dyspraxie.

Lees meer

Een boeiend, muzikaal en veelzijdig programma op de Kangoeroebeurs

Geschreven door Wendelien De Baere op woensdag 12 februari 2020 in de categorie Algemeen met de tags , , ,

De Kangoeroebeurs, dé unieke zorgbeurs, komt nu wel heel dichtbij. Onze voorbereidingen draaien op volle toeren. Dit jaar verwelkomen we nog meer standhouders. We stelden een veelzijdig programma voor jullie samen. En dompelen jullie onder in de wereld van de MUZIEK ♥ De Kangoeroebeurs en de activiteiten zijn volledig gratis.

Lees meer

Waar heb ik recht op? > De inkomensvervangende en integratietegemoetkoming

Geschreven door Wendelien De Baere op maandag 10 februari 2020 in de categorie financieel met de tags , ,

De voorbije maanden organiseerden we vanuit vzw De Ouders een aantal infoavonden voor ouders van jongeren met een beperking.

Eentje ervan ging over de aanvraag van een inkomensvervangende en/of een integratietegemoetkoming. Twee tegemoetkomingen met een ingewikkelde naam maar misschien wel heel belangrijk in het leven van je bijzonder kind.

Lees meer

Infosessie inkomensvervangende en integratietegemoetkoming

Geschreven door Wendelien De Baere op donderdag 16 januari 2020 in de categorie Algemeen met de tags , , ,

Als je kind met een beperking meerderjarig wordt, dan komt er heel wat op je af. Sommige tegemoetkomingen zoals de verhoogde kinderbijslag vallen weg (sowieso vanaf 21 jaar, eventueel al vroeger). Om dit op te vangen, vraag je best op tijd voor je kind een inkomensvervangende tegemoetkoming en een integratietegemoetkoming aan. Hoe je dit doet, leggen we jou graag uit in onze volgende infosessie. Die vindt plaats op donderdagavond 6 februari om 19u30 in het Groot Begijnhof in Gent.

Lees meer

Bloemetjes, muziek en veel beleving op de Kangoeroebeurs

Geschreven door Wendelien De Baere op donderdag 16 januari 2020 in de categorie Algemeen met de tags , , , , , ,

De Kangoeroebeurs krijgt stilaan definitief vorm. Alle standplaatsen zijn ondertussen volledig bezet. Meer dan 80 standhouders zullen aanwezig zijn om er jullie gratis informatie te geven. Het thema van deze editie? Muziek in al zijn facetten. En daarnaast, heel, heel veel beleving.

Lees meer

Iedereen Verdient Vakantie

Geschreven door Wendelien De Baere op maandag 13 januari 2020 in de categorie Algemeen met de tags , ,

Nu het magische jaar 2020 zijn intrede heeft gedaan, vliegen de originele reisaanbiedingen voor deze zomer ons rond de oren. Voor ons, gezinnen van een kind met een beperking, vaak een ver-van-mijn-bed show. En toch bestaan er ook voor onze gezinnen leuke uitstapjes. Lees hier hoe je die goedkoop kan boeken.

Lees meer

Kaat, Roel, Floor en Lowie in de kijker

Geschreven door Wendelien De Baere op zondag 12 januari 2020 in de categorie Algemeen met de tags , , , ,

Op onze gezinsdag in Mol maakten we kennis met een bijzonder creatief gezin. Dat van Kaat, Roel, Floor (5) en Lowie (1). Mama Kaat doet ons haar verhaal, over vallen, opstaan en vooral weer doorgaan, met nieuwe, creatieve ideeën.

Lees meer

Nieuwe toekenningen PAB, onverwacht kerstcadeau ♥

Geschreven door Wendelien De Baere op dinsdag 17 december 2019 in de categorie financieel met de tags , , , , ,

We kregen gisteren een aantal enthousiaste reacties binnen van ouders die hun ogen niet konden geloven toen ze de brievenbus openden. Er stak een brief in van het Agentschap Jongerenwelzijn met de boodschap dat ze eindelijk kunnen starten met hun PAB. Een lang verwacht maar ook een onverwacht kerstcadeau.

Lees meer

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord