Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Een kleurrijke gezinsdag in Gent

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Vrije Tijd met de tags ,

Een druilerige dag, zaterdag 4 mei, maar dat lieten we tijdens onze gezinsdag in Gent niet aan ons hart komen.

We veranderden last minute ons programma en zorgden ervoor dat het zonnetje binnen scheen.

In de voormiddag trokken we onze bowlingschoenen aan en lieten we onze kunsten zien op de bowlingbaan. We ontdekten hier zelfs nieuw talent ;-).

’s Middags lunchten we gezellig in het strandpaviljoen van De Blaarmeersen. Op ons programma in de namiddag: een creaworkshop voor de kinderen en ook eentje voor de ouders.

Caroline van Mola Movado nam onze mama’s en papa’s mee in een wereld van kleuren. We ont-moetten elkaar in onze lievelingskleur, de kleur waar we nooit voor zouden kiezen, kleuren die we onbewust gebruiken, kleuren waarmee we gebeurtenissen mee associëren, … een regenboog van kleuren. We leerden niet alleen hoe kleuren heel veel over ons en over de situatie zeggen maar ook over hoe we kleuren kunnen gebruiken om met bepaalde situaties om te gaan.

Ondertussen gingen onze kinderen ook volop aan de slag met kleuren. Onder begeleiding van het team van Fairfox vzw maakten ze tijdens de crea-inclusieve workshop twee leuke cadeautjes. Eentje voor mama op Moederdag en eentje voor papa op Vaderdag. De inhoud ervan mogen we nog niet verklappen. ;-) Maar dat het mooie kunstwerkjes geworden zijn, dat is een feit!

En zo werd een druilerige dag toch een geslaagde kleurrijke dag!

Dankjewel alweer aan NVSG om deze dag financieel te ondersteunen.

Dankjewel alweer aan onze studenten van de Hogeschool Vives om deze dag praktisch mee te ondersteunen.

Dankjewel aan deze toffe bende bijzondere gezinnen die kleur gaf aan deze grijze dag.

Wil je zelf tijdens een gezinsdag kennis maken met andere bijzondere gezinnen en een leuke dag beleven? Dat kan. We houden jullie via onze Facebookgroep, website en nieuwsbrief op de hoogte van de volgende gezinsdagen. We houden nu sowieso even een pauze aangezien de examens voor de deur staan voor onze studenten. Maar niet getreurd, want in het najaar organiseren we alweer een bijzondere gezinsdag.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord