Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

‘Expeditie Inclusief’: work in progress! 

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags ,

In februari haalden we de growfundingactie binnen voor Expeditie Inclusief, ons inclusief belevingsspel. En sindsdien zitten we niet stil: we kozen duurzame materialen, we maakten een projectpagina en we stelden ons project voor aan de pers. ‘Expeditie Inclusief’ is een toegankelijk belevingsspel dat kinderen met en zonder handicap stimuleert om samen te spelen en te ontdekken wat een handicap is. 

We voelen het kriebelen

We konden aan de realisatie van de spelkoffer beginnen en een eerste promostunt lanceren. Elke dag sleutelen we verder om ons spel te verfijnen. En ons spelteam voelt het kriebelen: de eerste ontwerpen rolden van de grafische pers van Kato van De Aanstokerij. Nu kunnen wij ons belevingsspel echt vormgeven. Wij maakten intussen ook kennis met onze mascottes en we stellen ze met veel plezier aan jou voor!  

Ondertussen werken we volop verder. De handleiding wordt gefinetuned, we overleggen met onze sponsors en leveranciers en we testen alles nog een laatste keer uit. We willen dan ook dat het goed zit! Want … op 14 juni stellen wij onze eerste, gloednieuwe editie van ‘Expeditie inclusief’ voor aan de pers en de genodigden. 

Op zoek naar partnerships

Om ‘Expeditie Inclusief’ z’n meest duurzame en toegankelijke vorm te geven, zoeken we ook geduldig verder naar partners die op lange termijn mee hun schouders zetten onder het spel. Die partners steunen materieel (spelmateriaal, hulpmiddelen) of financieel. Ze dragen bovendien de inclusieve boodschap van ons belevingsspel mee uit. Hoe jonger kinderen leren dat ‘anders zijn’ geen drempel is om samen te spelen, hoe evidenter het later is om kinderen of volwassenen met een handicap een volwaardige plek in de samenleving te geven. Daar doen we het voor! 

Maak jij ‘Expeditie Inclusief’ mee bekend? Vertel erover aan iedereen: vrienden, therapeuten en leerkrachten. En trek bedrijfsleiders in je omgeving aan hun mouw om ons inclusieverhaal te steunen. Ze vinden meer informatie op de website van ‘Expeditie Inclusief’ en ze kunnen ons ook contacteren via info@deouders.be.  

We nodigen je uit om het spel vanaf de zomer zelf te ontdekken met de buren of in de jeugdbeweging. In elke provincie zal je het spel kunnen ontlenen. We zorgen er ook voor dat scholen vanaf september makkelijk toegang hebben tot ‘Expeditie Inclusief’. Hoe meer we op expeditie trekken, hoe inclusiever Vlaanderen wordt!  

We kijken er naar uit en we houden je op de hoogte. Ben je graag mee met het laatste nieuws? Dan kan je ons volgen op onze projectpagina. Daar vind je ook alle berichten uit de pers want, ja, … Vlaanderen loopt warm voor ‘Expeditie Inclusief’! 🐧 

Op 14 juni stellen wij ‘Expeditie inclusief’ voor aan de pers en de genodigden. Laat dat het startpunt zijn voor veel inclusieve spelmomenten in Vlaanderen.   

Wij tellen alvast af!  

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord