Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Herbekijk nu het webinar over vakantieplanning

Geschreven door Sofie Jacobs op in de categorie Vrije Tijd.

Kijk jij ook al reikhalzend uit naar de zomer: de lange dagen, de zon en de vakantie? Of zit je eerder met de handen in het haar omdat je geen idee hebt hoe je al die puzzelstukjes van de zomerplanning dit jaar in elkaar moet passen? Op 18 januari droomden we al even van de komende zomer in ons eerste praktische webinar over vakantieplanning, vol met handige tips en leuke ideeën. En je kan nu de replay - uiteraard gratis - bekijken.

‘Met deze tips rond vakantieplanning ga je een zorgeloze zomer tegemoet!’ De titel van het webinar was alvast veelbelovend. Het werd een boeiende avond over het maken van een handige vakantieplanning, zodat je zorgeloos die zomervakantie in kan duiken. Kelly, mama van Miel en Fons, toonde ons hoe zij haar vakantieplanning opstelt. In het webinar laat ze zien hoe ze in een mum van tijd een handige vakantiekalender opstelt voor het hele gezin, rekening houdend met extra opvang of therapeuten die ook even op vakantie willen. Met deze planning heb je meteen een overzicht en ga je zorgeloos de zomer tegemoet.

Wendelien nam de deelnemers vervolgens mee door het landschap van organisaties die vakanties aanbieden voor onze bijzondere kinderen en gezinnen. Ze geeft heel wat tips over de verschillende vakantiemogelijkheden voor bijzondere kinderen en gezinnen: zomerkampen bij gekende en minder gekende organisaties, kampen specifiek voor de doelgroep, themakampen en vakantieverblijven voor het hele gezin. En niet onbelangrijk, ze vertelt hoe je die vakanties ook betaalbaar kan houden en welke mogelijke tegemoetkomingen er zijn.

Aan het eind van het webinar lieten we ook 2 organisaties aan het woord. Vzw Kompaan en We Travel2 sloten af met een voorstelling van hun inspirerend vakantieaanbod voor jongeren, volwassenen en hun gezinnen.

Kon jij er op 18 januari niet bij zijn, maar ben je wel benieuwd naar de vele vakantietips, of wil je zelf je vakantieplanning gaan opstellen zodat je zorgeloos de zomer in kan duiken?

Klik hier voor de replay van dit webinar

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord