Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Nieuw in het Zwin! Maak voortaan gratis gebruik van een all-terrain rolstoel

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Vrije Tijd met de tags , ,

Het Zwin Natuur Park is toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. Het onthaalcentrum en huttenparcours zijn ingericht op maat van rolstoelbezoekers. Ook het pad naar het kijkcentrum is verhard. In de ooievaarstoren is er beneden een scherm waar men kan beleven wat er boven in de toren te zien is. De tentoonstellingen op de eerste verdieping zijn beschikbaar via de lift, alsook -1 waar de toiletten zijn. 

Er zijn 9 parkeerplaatsen voor mindervaliden op de parking van het Zwin Natuur Park, die kan je terugvinden vooraan de autoparking, net voor de overdekte fietsenstalling.

Maar er is meer!

Voortaan heeft men in het Zwin 2 all-terrain rolstoelen beschikbaar zodat zowel de vlakte als het huttenparcours helemaal vlot afgelegd kan worden. Dit waren tot nu toe de enige twee plaatsen die niet toegankelijk waren. De rolstoelen kunnen gereserveerd worden via mail of telefoon en zijn gratis te verkrijgen.

Hieronder een bloemlezing van wat er allemaal te beleven valt in het Zwin tijdens de paasvakantie.

Genieten in de luisterduin

In de namiddag kan je lekker genieten aan de luisterduin, we zetten de strandstoeltjes voor je klaar en laten je proeven van heerlijke hapjes gemaakt van kruiden of planten die groeien in het Zwin Natuur Park. 

Genieten van het paasparcours

Tijdens de paasvakantie zetten we een heus paasparcours op. Langs het huttenparcours zijn er heel wat activiteiten en gedreven Zwingidsen om tijdens je bezoek aan het Zwin Natuur Park helemaal te doen genieten van alle pracht van de natuur. Er is een zoet - en zoutwaterlabo bemand door een Zwingids. Aan de ringhut vind je een eipresentatie. In de boshut kan je luisteren naar het verhaal 'Lentekriebels'. In het kijkcentrum kan je je eigen bloempotje maken.

Praktisch?

De week van de provinciedomeinen en het paasparcours zijn inbegrepen in een standaard toegangticket. 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord