Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Tip van een ouder: de Faceformer

Geschreven door Dylan Masse op in de categorie Algemeen.

Éen van onze mama’s gaf ons deze tip voor kinderen met spraak-, kauw- of slikproblemen: laat je kind trainen met de Faceformer.

De Faceformer wordt vaak gebruikt voor volwassenen, maar komt zeker ook van pas bij kinderen. Bij kinderen die myofunctionele therapie (een oefentherapie voor kinderen met mondmotorische problemen) krijgen, kan dit al vanaf 1 jaar met hulp van de ouders of therapeut. Vanaf 6 jaar zijn sommige kinderen in staat om de therapie zelfstandig uit te voeren.

Doel van de  Faceformer is om de spieren in de mond, rond het gezicht en in de keel te verstevigen. Denk hierbij aan slappe lipspieren, kwijlen, slikproblemen, openmond gedrag, duimzuigen, mondademhaling, enz... Door slechts 4 ontspannende oefeningen worden de spieren in de mond en het gezicht optimaal getraind. De oefeningen moeten minimum 3-maal per dag uitgevoerd worden, dit gedurende een periode van 3 tot 6 maanden. Na afloop is het belangrijk om 1- tot 2-maal per week te blijven oefenen. Een soort van workout voor mond, gezicht en keelholte dus.

Faceformer is gemaakt uit Silopren, dus een allergische reactie is uitgesloten. (voor en na elk gebruik spoel je de Faceformer goed af of je reinigt eens met een tandenborstel)

Spreek zeker eens over dit handig hulpmiddel met de logopedist van je kind. De resultaten bij kinderen zijn alvast veelbelovend.   

Info over de Faceformer >>

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord