Verbindt ouders van kinderen met een beperking

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Tip van een ouder > Hoe maak je een bed veilig?

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Hulpmiddelen.

Heeft je kind een aangepast bed nodig? Dan kan je hiervoor een beroep doen op een terugbetaling vanuit het VAPH. In de refertelijst vind je op welke terugbetaling je recht hebt. Om deze terugbetaling te krijgen, dien je een dossier in bij het VAPH.

Maar het kan ook anders. Deze ouders bedachten een originele en praktische oplossing zodat hun kind veilig en geborgen kan slapen. Deze oplossing is in elk geval veel goedkoper dan de aangepaste bedboxen die in de thuiszorgcentra te koop zijn. 

Als je handig bent, dan tover je met deurtjes een stapelbed om tot een heuse bedbox. Dit kan in afwachting van de goedkeuring van de terugbetaalde bedbox of als oplossing wanneer je voor je kind op twee plaatsen een aangepast bed nodig hebt.

Ga je deze zomer op vakantie en ben je op zoek naar een oplossing om je kind ook op reis op een veilige manier te laten slapen? Dan is deze Cloud Cuddle misschien wel de oplossing! Deze is geschikt voor kinderen van 0 tot 16 jaar die tot 50 kg wegen. Er zijn ook uitzonderingen: bijvoorbeeld een kind van 18 jaar en 60kg voor wie het goed werkt, maar ook een kind van 7 jaar en 30kg voor wie het niet werkt.

Om te weten of de Cloud Cuddle iets voor jou is, kan je een beroep doen op een gratis proefweekend. Wil je het opblaasbaar bed uittesten? Meld je dan aan via dit formulier. De Cloud Cuddle kost zo'n 900 euro.

Hebben jullie zelf een andere, praktische oplossing bedacht om je kind veilig van een goede nachtrust te laten genieten? Stuur dan zeker een mailtje naar info@deouders.be

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord