Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Tip van een ouder: knutsel zelf een leesboekje voor jouw kind

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Hulpmiddelen met de tags , , , ,

Zijn gewone leesboekjes voor jouw kind motorisch niet haalbaar? Zijn de pagina’s te druk of de letters te klein? Of worden ze te snel vuil gemaakt? Ooit al eens gedacht om zelf een boekje te maken? Met dit eenvoudig stappenplan tover je snel een motorisch makkelijk hanteerbaar, afwasbaar en herbruikbaar boekje in elkaar!

Wat heb je nodig?

Schaar

Lamineermachine

Gekleurd papier

Velcro

Ringen om boekje te bundelen

Stap 1

Neem gekleurd papier. Gebruik kleuren die voor jouw kind visueel het beste zijn. Je kan voor elke pagina een ander kleur gebruiken of één kleur voor het hele boekje, wat jij (of je kind) maar wil.

Knip de bladeren op de door jou gewenste grootte en lamineer. Daarna plak je de velcro-banden. Hoeveel, hoe dik of op welke afstand, dat bepaal je allemaal zelf. Kijk naar wat jouw kind nodig heeft en visueel het beste bij zijn of haar noden past.

Stap 2

Je print op gewoon papier (of gekleurd papier als dat visueel beter is voor jouw kind) woorden/zinnen/afbeeldingen naar wens af in verschillende groottes en lettertypes. Pas ook dit weer aan aan de noden van je kind. Door veel verschillende woorden af te printen, zorg je ervoor dat er veel afwisseling mogelijk is en kan je je kind volledige zinnen laten lezen. Laat je hiervoor inspireren door de leesmethode die je kind in de klas gebruikt.

Stap 3

Lamineer ook de woordjes en knip ze uit. Daarna kleef je het ander deel van de velcro-band op de achterkant van deze kaartjes.

Stap 4.

Bind de blaadjes aan elkaar. Vanaf nu kan je kind naar hartenlust in zijn/haar boekje bladeren, prenten kijken of tekstjes lezen.

TIP

Personaliseer de voorflap met de naam van je kind, een toffe fot of leuke afbeeldingen :-)

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord