Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Tips over een second opinion (tweede mening)

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Medische problematiek met de tags , ,

Een van de ouders op het netwerk vroeg zich af of het goed is om een tweede mening te vragen bij twijfel. En waar je dat best doet en welke gevolgen dit kan hebben.

Dit zijn tips van andere ouders

  • Een tweede mening is vaak waardevol, het brengt je soms tot andere inzichten/therapieën.
  • Het klopt inderdaad dat dit voor het opvolgingsproces niet altijd de meest evidente keuze is. In ons geval toch heel blij dat we die keuze genomen hebben.
  • Indien jullie nog niet naar een universitair ziekenhuis zijn geweest, dan zou ik dit aanraden. Daar hebben ze ook een multidisciplinair team in een CPR-centrum. Maar misschien hebben jullie die weg al gevolgd? Zoja, dan kan je steeds proberen in een ander universitair ziekenhuis.
  • Als je twijfelt dan kan een tweede opinie zeker geen kwaad. Wij hebben dit in het verleden ook gedaan. Ik zag wel op tegen de allerlei vooronderzoeken die mijn zoon weer opnieuw heeft ondergaan maar uiteindelijk zijn we er beter uitgekomen.

Heb jij zelf nog tips? Ga naar #medischeproblematiek

Voor website berichten met informatie uit het oudernetwerk, vragen wij toestemming aan de betrokken ouders of we hun tips mogen publiceren. We doen dit niet zonder toestemming. 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord