Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Zorgen voor jou – Ellen De Meyer 

Geschreven door Anke Boey op in de categorie Algemeen met de tags ,

In Lier verzamelen rond 15u een kleine honderd nieuwsgierigen. Onder hen medewerkers en familie van Ellen, sympathisanten, pers en wij. Op de agenda? De voorstelling van het roze-perzikkleurige boek van Ellen met het grote zorgen-voor-jouhoofd.

Echtgenoot Tim stelt Ellen voor als een bezige duizendpoot, een prachtmama en een droompartner. Op haar beurt vertelt Ellen met veel naturel over haar boek. Als kind al wilde ze een boek maken. Toen de vraag van Lannoo kwam om voor zorgouders een boek te schrijven als ‘Mama Pia’ dook ze in het avontuur. Ze schreef het boek zelf, met hulp hier en daar, maar vanuit haar eigen verhaal, met haar eigen stem en haar eigen accenten.  

Maar het boek is niet alleen het verhaal van Ellen. Verschillende ouders kaarten drempels aan en getuigen over hun leven als ouder van een kind met een beperking. Onverbloemd komt de realiteit op papier en dat doet deugd: ‘That’s (our) life’. Het maakt het voor ons herkenbaar en voor niet-zorgouders duidelijk. Het leven zoals het is: vragen, weinig antwoorden, af en toe een traan en veel kleine gelukjes.  

Alle aspecten van het ouderschap komen aan bod: de geboorte, de zoektocht, de administratie en de zorgen om je kind nu en later. Het hele relaas is doorspekt met getuigenissen en kritische noten, terecht en soms confronterend.  

Maar het boek is nog meer: je kan het lezen als een leidraad en je vindt in het boek ook praktische verwijzingen: organisaties, tegemoetkomingen, websites. De hele lijst en de getuigenissen geven een duidelijke boodschap: jij staat er niet alleen voor.  

Ellen besluit haar voorstelling met de wens dat dit boek een aanzet mag zijn om veel te spreken en te schrijven over zorgouderschap. In de wandelgangen horen we: ‘Het boek is dan wel roze-perzik, het is ook écht een boek voor zorgpapa’s!’ 

Een boek dat je dus moet lezen! 💛 We zijn blij dat we vanuit De Ouders konden meewerken aan het administratieve luik en dat verschillende van onze gezinnen hun getuigenis deelden na Ellens Facebookoproep. We blijven in onze werking inzetten op die verbondenheid, die kritische noten en het informatieve luik. Ellen heeft met haar boek verwezenlijkt wat De Ouders vzw belangrijk vindt nl. (bijzondere) ouders bij elkaar brengen, duidelijk informeren, kritisch durven kijken en getuigen. Chapeau, Ellen! 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord