Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je interessante tips & tricks van ouders zelf. We verzamelen ze uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Tips van een ouder: hoe houd je je kind warm in de winter?

Als de temperaturen kouder worden, is het vooral voor onze minder mobiele kinderen niet altijd makkelijk om zich warm te houden. Heeft je kind ook last van koude handen en voeten? In onze Facebookgroep De Ouders ‘mijn kind, bijzonder kind’ kwamen al heel wat praktische tips binnen om je kind lekker warm te houden.

In het rijtje heel eenvoudige tips geven we jullie alvast deze tips mee:

Tegenwoordig bestaan er heel praktische oplossingen om de handen en voeten warm te houden:

de hand-en voetverwarmers voor eenmalig gebruik.

Je vindt ze makkelijk terug o.a. in sportwinkels maar ook online zijn ze te bestellen. Hoe gebruik je ze?

Je haalt de verwarmer uit de verpakking. Je schudt er eventjes mee. Daarna plaats je hem in je handschoenen om die ijskoude vingers te ontdooien, of je plaatst een voetverwarmer in je schoenen wanneer je last hebt van koude tenen. De verwarmers kosten 1 à 2 euro per stuk.

De hand-en voetverwarmers die je herhaaldelijk kan gebruiken

Daarnaast bestaan er ook herbruikbare voetverwarmers die vooral handig zijn om de schoenen op voorhand op te warmen. Deze zolenwarmers zijn ongeveer een half uur heerlijk warm. Je haalt ze uit de schoen wanneer je die aantrekt. De voetenwarmers zijn honderden keren te gebruiken. Door op het metalen plaatje te drukken, warmt WarmUp binnen enkele seconden op.

In bed kan je dan weer makkelijk gebruik maken van een kersenpitkussen of kersenpit pantoffels om de voeten warm te houden. Het kussen warm je even op in de microgolf en daarna geeft het urenlang heerlijk warmte af.

En wat als je kind het helemaal koud heeft?

We kregen vele tips binnen van handige mama’s en oma’s die zelf aan de slag gingen om een eigen versie van de voetenzak of cape te maken.

Deze praktische tips geven we jullie graag mee:

° We kochten een kinderslaapzak (bv. in Decathlon) en maakten 5 openingen waar de punten van de gordel doorgaan. Lekker knus en warm.

° Ik naai zelf teddy capes (eventueel dubbel gevoerd) waar je kind helemaal in toegedekt zit (zie voorbeeld foto).

° Ben je zelf niet zo handig?

Dan kan je bij verschillende firma’s terecht voor een voetenzak of een cape:

Zo heb je Friends of Rosa, een website waar je aangepaste capes terugvindt. De cape kan bovendien worden gevoerd met een vaste of een uitneembare fleece voering. De uitneembare voering is eenvoudig los te maken dmv drukknopen. Deze kan afzonderlijk gedragen worden.

Daarnaast heb je ook de website van Pien en Polle. Ook hier vind je warme voetenzakken en capes.

Nog bij Pien en Polle vind je wanten die sluiten met klittenband. In het midden bovenop sluit de want met klittenband. Heel de want kan dus open waardoor je er makkelijk de handen kan inleggen is. In de want zit lekker warme fleecevoering.

Ook van het merk Nomad bestaan er thermo voetenzakken.

Wil je nog meer tips delen? Surf dan naar onze gesloten Facebookgroep de Ouders ‘mijn kind, bijzonder kind’ en word lid. We kijken al uit naar nog meer tips ;-)

Andere vragen in deze categorie

Naar het FAQ overzicht

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord