Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Bijna is het zover... pakjestijd :-)

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Literatuur met de tags , , , , ,

Wat moet je doen om een gratis boek rond beperkingen in jouw bus te krijgen? Ben je nog niet geregistreerd? Registreer je dan eerst op ons oudernetwerk. Ben je al geregistreerd? Log dan in op ons netwerk en kies het nieuwe kanaal #pakjestijd. Schrijf in je berichtje welk boek jouw voorkeur geniet. We nemen persoonlijk contact op om je adresgegevens te noteren. Het boekje valt dan heel binnenkort in de bus. 

Bekijk je ondertussen ook even de vragen die andere ouders onlangs op ons netwerk stelden? Misschien kan jij hen wel verder helpen. Want delen is leren.

Ken je andere ouders van kinderen met een beperking? Vertel je hen dan ook over onze website en oudernetwerk? Hoe meer ouders we kunnen bereiken, hoe groter de kans dat we antwoorden kunnen bieden op elkaars vragen.

Hieronder vind je alvast een kleine bloemlezing uit de boekjes die we voor jullie selecteerden...

Het brussenboek van Anjet Van Dijken

Gaat Jouw Broer Of Zus Naar Het Ziekenhuis Of Krijg Hij Of Zij Zorg Thuis? Is Het Al Een Tijd Geleden, Maar Denk Je Er Nog Aan? Je Bent Niet De Enige! 690.000 Kinderen In Nederland En België Hebben Een Broer Of Zus Met Een (Chronische) Ziekte. Dit Stoere PRAAT KLETS DOEboek Helpt Je Om Begrijpen Wat Er Gebeurt, Om Er Over Te Praten En Om Uit Te Leggen.

uitgeverij Lannoo 

Het loopt op wieltjes

Nour is het nieuwe buurmeisje van Femke. Ze kijkt verrast als ze Femke in een rolstoel ziet. Al gauw worden de meisjes goede vriendinnen. Ze zitten ook samen in de klas. En de meester heeft een leuke verrassing...

Emma Geyskens - Trui Hindryckx - Chris Vosters               uitgeverij Averbode

Flamingo!

Een moedig voorleesboek over omgaan met tegenslag.

Flamingo was een held, een kampioen die kon 'snelvliegen' als de beste. Maar hij viel uit de lucht en zijn poot viel niet te fiksen. Flamingo treurt om zijn verlies. Met de hulp van zijn vrienden krabbelt hij overeind. Zal hij ooit weer kunnen vliegen? Flamingo! is een ontwapenend en dapper voorleesboek over omgaan met tegenslag. Met meesterlijke prenten van bekroond illustrator Marije Tolman.

Kim Crabeels - Marije Tolman                        uitgeverij Lannoo

Vic Falls Missions: Het offer van de Baobab 

De zestienjarige cadet en freerunner Marcus Holme mag deel uitmaken van het Special Abilities Team (SPAT), een geheim team van jonge spionnen dat opereert onder de radar van de gewone inlichtingendiensten. Maar als Marcus een overtreding begaat op school, wordt zijn overplaatsing naar het SPAT op non-actief gezet en moet hij de rest van het schooljaar op het PAC, een andere middelbare school, doorbrengen. In dat instituut heeft de helft van de leerlingen een handicap en Marcus baalt dat hij een half jaar bij een 'stelletje kreupelen' moet gaan zitten. Maar wanneer hij de mysterieuze jonge spionne, Victoria Falls, ontmoet en het PAC toch een verborgen link blijkt te hebben met het SPAT komt Marcus alsnog in een wereld van undercoveroperaties terecht. De confrontatie met huurmoordenaar Cliff Coleman zal zijn leven voorgoed veranderen ...

Kate Kriske                       uitgeverij Van Halewyck

Vic Falls Missions: De Keizersillusie 

De spannende jeugdreeks Vic Falls Missions speelt zich af in een wereld van undercoveroperaties waarin een geheim team van jongeren met unieke talenten opereert en waar ook leden met een beperking juist door hun bijzondere eigenschappen topspionnen zijn. In De Keizersillusie komen de jonge spionnen van het SPAT, het geheime Special Abilities Team, opnieuw voor een grote uitdaging te staan. Na hun opdracht in Dubai blijven ze met heel wat vragen zitten. Op zoek naar antwoorden trekt Suravi naar Zuid-Afrika, gaat Marcus de confrontatie aan met zijn moeder en komt Victoria opnieuw oog in oog te staan met de crimineel Lech Volenski. Daarnaast wordt het SPAT, dat onder de radar van de gewone inlichtingendiensten opereert, ingeschakeld in een mysterieuze zaak die hen naar Italië brengt. Met de hulp van het hele team duiken Victoria, Delphine en Marcus onder in het kunstmilieu. Een wereld waar met gigantische bedragen gegoocheld wordt en de maffia een flinke vinger in de pap heeft.

Kate Kriske                             uitgeverij Van Halewyck

Op stap met Didier 

Ieder kind is boeiend en de moeite waard. Een uniek prentenboek van, met en door de leerlingen van BubaO Rozemarijn (basisschool voor kinderen met een ontwikkelingsvertraging), met een duidelijke inclusieve boodschap: elk kind is boeiend en de moeite waard.

uitgeverij Les îles

Een bijzondere dankjewel aan alle uitgeverijen die ons de boekjes schonken: uitgeverij Lannoo, uitgeverij Averbode, uitgeverij Van Halewyck en uitgeverij Les îles

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord