Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Wendelien in gesprek met Bednet

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen.

De eerste doelstelling van Bednet is ervoor te zorgen dat kinderen niet teveel leerstof missen tijdens hun afwezigheid op school. Ouders staan er vaak niet bij stil dat ook kinderen uit het buitengewoon onderwijs, met een beperking, gratis gebruik kunnen maken van Bednet. Voor kinderen met een beperking speelt het leeraspect een iets minder belangrijke rol. Vooral het tweede luik van Bednet is voor hen belangrijk: de sociale interactie behouden met de klas. Tijdens deze vaak moeilijke periode de vriendjes, de meesters en juffen kunnen zien, doet niet alleen deugd maar zorgt ook voor regelmaat in het leven van het herstellende kind.

Hoe lang moet een kind afwezig zijn om van Bednet gebruik te maken?

Wanneer je kind minstens vier weken gebruik kan maken van Bednet, kan je als ouder zelf een aanvraag indienen. Het bednet-team komt langs voor een verkennend gesprek in de klas en thuis. In een volgende stap wordt al het materiaal (zowel voor thuis als op school) op school geleverd. In het pakket voor thuis zit een laptop met ingebouwde webcam, een printer-scanner en een hoofdtelefoon met microfoon. Voor de klas biedt Bednet een vaste computer met beweegbare camera, een luidspreker, microfoon, hoofdtelefoon en printer scanner aan.

Wanneer moet je als ouder een aanvraag indienen?

Zodra de operatiedatum gekend is, dien je je aanvraag best zo snel mogelijk in zodat het Bednet-team de tijd heeft om alles in gereedheid te brengen.

Hoeveel kost Bednet?

Bednet is volledig gratis voor school en gezin. Het computermateriaal kost handenvol geld. Om dat te bekostigen, doet Bednet een beroep op privégiften.

Wil je meer weten over Bednet of denk je dat jouw kind of jongere hiervoor in aanmerking komt? Surf dan naar www.bednet.be.

Heeft jouw kind zelf ooit al gebruik gemaakt van Bednet? Deel dan jouw ervaringen op ons oudernetwerk via www.deouders.be. Zo leren ook andere ouders Bednet ontdekken.

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord