Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Speeddaten met andere ouders van kinderen met een beperking?

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen.

1) studenten van de UGent zijn op zoek naar ouders van kinderen met een label/beperking, met of zonder een migratieachtergrond. Ze willen telkens twee ouders van kinderen met een beperking in een speeddate tegenover elkaar zetten om een gesprek te houden, de ene met en de andere zonder een migratieachtergrond. Doelstelling: mogelijke gelijkenissen en verschillen ontdekken in bijvoorbeeld de perceptie van de omgeving, extra barrières die ouders met een migratieachtergrond ervaren in de toegang tot hulpverlening, ...Heb je zin om aan dit project mee te werken? Stuur dan snel een mailtje naar info@deouders.be. We sturen dan jouw gegevens door naar de UGent.

2) Kinderthuiszorg wil peilen naar de noden van gezinnen met een ziek kind. Daarvoor ontwikkelden ze een behoefteonderzoek. Hier vind je de link naar het onderzoek. Kinderthuiszorg wil zoveel mogelijk vermijden dat een kind uit de dagelijkse routine van het gezin wordt gehaald. Hierdoor kan de impact van de ziekte op het privé-, sociale, en professionele leven van het gezin verminderen. Kinderen moeten verpleegkundige zorgen zoveel mogelijk thuis kunnen krijgen en dat volgens hetzelfde kwaliteitskader als in het ziekenhuis. Technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen staan niet stil. Hierdoor wordt het makkelijker om kinderverpleegkundige zorg naar de thuisomgeving te brengen en hoeven het zieke kind en de ouders niet steeds naar het ziekenhuis te komen. Dit heeft alleen maar voordelen. De handelingen kunnen immers plaatsvinden in de eigen leefomgeving (bijvoorbeeld thuis, op school, bij de kinderopvang of sportvereniging). Kinderthuiszorg dankt jou alvast voor jouw deelname aan het onderzoek. Wil je graag jouw ervaringen delen omtrent de thuisverpleging voor jouw kind? Heb je vragen over hoe je thuisverpleging voor jouw kind kan organiseren? Post dan een berichtje op ons oudernetwerk via www.deouders.be

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord