Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

De bijzondere vakantie van mama Leen en dochter Ruth

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Getuigenis met de tags , ,

In de krokusvakantie genoot mama Leen samen met haar kinderen van een weekje vakantie in Villa Max: "Het was geen fantastisch weer, maar de warmte van alle medewerkers maakte dat meer dan goed."

afgestemd op onze noden

De vzw Villa Max biedt gezinnen met een ernstig ziek kind een ontspannen en kosteloze vakantie aan. Leen: "Mijn dochtertje Ruth (7) heeft het syndroom van Rett. Ze is vaak moe en doet veel slaapjes. Daarom vroeg ik aan Villa Max of mijn zoontje een vriendje mocht meenemen. Zo konden zij samen spelen terwijl ik de zorg voor mijn dochtertje op nam. Dat was geen probleem.

Op voorhand vroeg Villa Max me wat we nodig hadden. Ze regelden een kine, zorgden voor een hoog-laagbed en een infuusstandaard.

Het huisje was leuk ingericht met allerlei fijne dingetje om ons een thuisgevoel te geven, zoals lekker eten en smiley kussentjes.

Bijna dagelijks konden we deelnemen aan georganiseerde activiteiten zoals maskers beschilderen, een groot ganzebord, verhaaltjes voor het slapengaan en een bbq.

We mochten altijd kiezen om er al dan niet aan mee te doen. Zo kan je zelf bepalen hoeveel contact je wil met de andere gezinnen.

Een opluchting dat niemand vreemd opkijkt

Voor mij was het een opluchting om op vakantie te gaan naar een plek waar mensen niet vreemd opkijken als mijn dochtertje een epileptische aanval heeft, als ik haar pamper ververs of gemixte voeding geef.

Het is ook fijn om met andere gezinnen te kunnen praten over de speciale situaties waar je als ouder van een kind met zware beperkingen of ziekte mee geconfronteerd wordt. Samen op vakantie gaan met mensen die dat ook meemaken, dat vond ik bijzonder.

Een topvakantie

Het hoogtepunt? Voor de kinderen was dat het ritje met de limousine naar de cinema, het bezoek aan de Efteling en het zwembad.

We kregen de ondersteuning die we nodig hadden, maar konden ook onze rust nemen als we daar nood aan hadden. We hebben met ons 4 een topvakantie gehad!"

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord