Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Design Thinking sessie bij De Ouders

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags , ,

Vrijdagmorgen 2 maart 2018. Ondanks de onheilspellende weersverwachtingen trotseerden niet minder dan 20 mama’s, papa’s en betrokkenen het barre winterweer om hun ideeën met ons te komen delen.

Vzw De Ouders wil een brede, overkoepelende organisatie zijn die alle ouders van kinderen met een beperking in Vlaanderen met elkaar verbindt. We deden daarom een oproep naar alle ouders. Het was heel mooi te zien dat zich spontaan een bonte mix van ouders heeft aangemeld. Zo zaten er jonge mama’s en papa’s in onze groep van kinderen met enkel een motorische beperking, mama’s en papa’s van kinderen met een verstandelijke beperking, ouders van jonge kinderen met een meervoudige beperking, maar evenzeer heel ervaren ouders die met hun jongvolwassen zoon of dochter al een heel traject hebben doorlopen. We kregen dus input vanuit verschillende invalshoeken.

Voor onze vzw is het heel belangrijk te weten wat ouders en betrokkenen bezig houdt en waar zij nood aan hebben. Tijdens deze intensieve Design Thinking sessie liet iedereen zijn creativiteit botvieren. Getuige hiervan: de vele post-its aan de muur.

Starten deden we met een leuke kennismakingsoefening die al meteen de vele profielen in onze groep blootlegde. Daarna gingen we in groepjes aan de slag. Eerst somden we alle actoren op die van veraf of van dichtbij bij ons of bij onze kinderen betrokken zijn. We deelden die daarna op in categorieën. Afhankelijk van de categorie waartoe iemand behoort, zit men ook met andere vragen. Ook die vragen hebben we allemaal opgelijst en daarna in categorieën ondergebracht.

Ten slotte hebben we uit deze vragen een aantal noden gedestilleerd die we graag aan alle ouders van kinderen met een beperking willen voorleggen. We zijn volop bezig dit alles in een enquête te gieten. Via de enquête kan elke ouder zijn/haar inbreng geven.

Met deze inbreng, die we de komende twee maanden registreren, gaan we dan verder aan de slag.

Wat we nu al kunnen meegeven, is dat we ontzettend veel noden hebben gedetecteerd. We zullen sowieso een selectie moeten maken. Daarbij zullen we werken in fases en eerst de klemtoon leggen op jullie belangrijkste noden. 

Wie hierover nu al vragen heeft, mag gerust een mailtje sturen naar info@deouders.be

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord