Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Dolfijne Familymoments in Brugge

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Vrije Tijd met de tags , ,

Zaterdag 23 maart: alweer tijd voor een dolfijne Familymoments van vzw De Ouders. ☺

Deze keer verwelkomden we een tiental gezinnen in Brugge. We beleefden een dag boordevol plezier. Een enthousiast team assistenten van de Hogeschool Vives in Brugge hielp mee om van deze dag een succes te maken. ♥

Zwemmen, smullen en spelen

En onze kinderen? Die stonden al van ’s ochtends te trappelen om aan deze leuke dag te beginnen. Starten deden we in het subtropisch zwemparadijs Lago waar we hartelijk werden ontvangen. Lago is niet alleen een heel toegankelijk zwembad, de personeelsleden geven je ook echt het gevoel dat je er welkom bent. Lago beschikt over een hoog-laag tafel, een tillift en twee hippocampe rolstoelen waarmee je makkelijk in-en uit het water kan rijden. Na de waterpret konden we onze buikjes vullen in het fijne Rest-eau-café bij het zwembad.

Hartverwarmende contacten

Ook ’s middags stond er heel wat leuks op het programma. Na een korte rit door Brugge kwamen we aan in het Boudewijnpark. Terwijl de kinderen zich met hun assistenten voor-één-dag volop uitleefden in de binnenspeeltuin én ernaast met o.a. een spannend spelletje UNO ;-) genoten onze ouders zichtbaar van een drankje, een dessertje en vooral van de hartverwarmende contacten. Er werden heel wat praktische tips en ervaringen uitgewisseld, suggesties gedaan, plannen gemaakt.

De tijd vloog voorbij. Voor we er erg in hadden, was het tijd voor de kers op de taart: een dolfijne show in het dolfinarium. Voor veel kinderen hét moment waar ze reikhalzend naar uitkeken. En het moet gezegd: het effect van de dolfijnen op de kinderen bezorgde vele ouders en ons een kippenvelmomentje. Sommige kinderen kraaiden het uit van plezier, anderen zaten dan weer stilletjes gefascineerd te kijken, maar iedereen was het er nadien over eens: dolfijnen en onze bijzondere kinderen, het blijft toch iets unieks. En nadien kwam er nóg een grote verrassing. Wie wou, kon de dolfijnen van dichtbij bewonderen en kon ermee op de foto.

Een meer dan geslaagde editie ♥

Logisch ook dat we bij het afscheid alleen maar glunderende gezichten zagen. ’s Ochtends nog vreemden voor elkaar, ’s middags volop in gesprek en bij het afscheid ’s avonds leek het alsof de groep elkaar al heel lang kende. Een meer dan geslaagde editie waaruit ook wij, het kernteam, heel veel energie putten. Bij deze nog eens een bijzondere dankjewel aan onze sponsor Rotary Vlaanderen. Dankjewel ook aan de studenten van de Hogeschool Vives Brugge die als assistenten voor-één-dag het beste van zichzelf gaven. Ook aan Lago Brugge en het Boudewijnpark voor hun warme ontvangst. En natuurlijk ook aan onze gezinnen die van deze dag mee een bijzondere dag maakten.

Wil je zelf ook eens gratis een bijzondere gezinsdag meemaken? Houd dan zeker onze website en onze gesloten Facebookgroep De Ouders ‘mijn kind, bijzonder kind’ in de gaten. Want volgende week lanceren we de oproep voor nieuwe kandidaten voor onze volgende gezinsdag.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord