Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

En of we fan zijn van Team Scheire ;-)

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Vrije Tijd met de tags , , ,

Vorig jaar riepen we jullie samen met de VRT op om jullie complexe vragen rond een hulpmiddel op maat door te sturen naar Lieven Scheire en zijn team voor hun nieuw programma. Ook voor ons was het koffiedik kijken welke vragen jullie allemaal zouden stellen... Dat jullie heel veel en heel veel bijzondere vragen hadden, dat hadden we ondertussen al vernomen. De oplossingen, die kenden we nog niet.

Daarom zijn we nu elke maandag trouw op post voor een nieuwe aflevering van Team Scheire. Telkens benieuwd naar wat het team nu weer uit zijn hoed zal toveren. En telkens weer verrast door de creativiteit en de genialiteit van de uitvinders.

Al in de eerste aflevering kregen we een kippenvelmoment toen de Avator van Lazlo op het scherm verscheen en we Lazlo met ongelooflijk veel enthousiasme de wereld van het gamen zagen binnentreden.

Ook van het boekentaskarretje van Tima, die graag zelfstandig met haar rolstoel naar school wil, zullen vele andere rolstoelgebruikers nu dromen.

En ook de vrachtwagen van Quinten, zijn veilige cocon, zijn stilteplekje midden in huis, spreekt tot de verbeelding van vele kinderen en jongeren met autisme.

Flo en Minne zijn dan weer heel gelukkig met hun online wekker met to do’s en reminders. Dankzij hun wekker krijgen ze meer structuur en duidelijkheid in hun dag.

En dan is er nog Tom die dankzij ingenieuze spraaktechnologie zichzelf zoveel verstaanbaarder kan maken naar de buitenwereld. Zowel voor hem als voor de vele moeilijk verstaanbare sprekers gaat in de toekomst een nieuwe wereld open.

Alle 16 de uitvindingen zijn stuk voor stuk uitvindingen die het leven van de deelnemers een stuk aangenamer maken. Leuk eraan is ook dat de makers via eenvoudige filmpjes uitleggen hoe je zelf aan de slag kan om een gelijkaardige oplossing voor je kind te maken. Al moet het wel gezegd dat je daarvoor toch wel best een handige Harry bent ;-). Het zou dus nog fijner zijn mochten we er als samenleving voor kiezen om de uitvindingen ook voor anderen die ze nodig hebben mogelijk te maken.

Dat er nog heel wat ouders op zoek zijn naar een ander geschikt hulpmiddel op maat voor hun kind blijkt uit de vele reacties die we bij vzw De Ouders binnen krijgen. Een tweede seizoen zou dus zeker welkom zijn J. Mocht er weer een oproep komen van Lieven en zijn team, dan brengen we jullie hiervan uiteraard meteen op de hoogte. Wij zijn alvast fan van een tweede seizoen, duimen jullie mee?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord