Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

winterse mijmeringen...

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags , ,

Winterse mijmeringen…

Daar zijn ze weer: de donkere, koude dagen die vanaf november stilletjes onze woonkamer binnen sluipen. De nachten die elke dag weer een paar minuutjes meer afsnoepen van de dag. De wind en de regen die vrij spel krijgen.

De start van de winter betekent ook de start van een lange feestperiode met de intrede van de Sint, de voorbereidingen voor Kerst en de festiviteiten met Nieuwjaar.

De winter, heel vaak een periode van gemengde gevoelens, zeker voor ons, ouders van bijzondere kinderen.

Sint, Kerst en Nieuwjaar…de momenten bij uitstek om te genieten van het gezin. Voor ons tegelijkertijd vaak ook momenten van confrontatie met het ‘anders zijn’ van je kind. Aangepast speelgoed voor Sint omwille van de verstandelijke beperking, aangepaste familiefeestjes omdat je kind niet tegen de drukte kan, een aangepaste Nieuwjaarsbrief omdat schrijven niet lukt. Stuk voor stuk dingen die ons doen beseffen dat we er een ander leven op naleven, een bijzonder leven middenin de drukte van de gewone samenleving.

Stuk voor stuk hebben wij, bijzondere ouders, geleerd (slagen ook wij er wonderwel in) om hoe moeilijk ook, te genieten van de kleine dingen van onze kinderen: de enthousiaste kreten bij het zingen van de Sinterklaasliedjes, de oprechte verwondering bij het zien van de lichtjes van de kerstboom, de mooiste glimlach bij het openmaken van een nieuwjaarsgeschenk.

En weet je wat er zo bijzonder is?

Telkens wanneer je deze feestperiode een traantje wegpinkt, je je niet begrepen voelt door de rest van de familie, je je eenzaam en alleen voelt, wees dan lief voor jezelf en voel je bijzonder geliefd. Want als ouders van onze bijzondere kinderen zijn we allemaal met elkaar verbonden en sta je niet alleen.

We hopen van ganser harte dat jullie de warmte en verbondenheid van deze groep ook in de donkerste tijd van het jaar voelen. We wensen jullie alvast een fijne, warme en rustgevende feestperiode toe.

Het kernteam van vzw De Ouders

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord