Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Familymoments in Gent op zaterdag 4 mei

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Vrije Tijd.

Op zaterdag 4 mei organiseren we met vzw De Ouders alweer een gezinsdag. Dit keer in Gent. Deze gezinsdag richt zich specifiek tot gezinnen van jongeren (vanaf 12) en jongvolwassenen met een beperking. 

Het wordt zeker weer een dag boordevol toffe activiteiten. We bieden die dag 10 bijzondere gezinnen de kans om met het hele gezin een dag lang met ons te komen genieten. Volledig gratis. Wij voorzien alles: van verzorgde catering, toffe activiteiten, tot zelfs persoonlijke assistentie!

In de voormiddag kunnen we genieten van een heerlijke boottocht op de Leie. We varen vanuit Gent richting het pittoreske Sint-Martens-Latem en terug. Onderweg genieten we van de rust en de prachtige natuur maar we maken uiteraard ook tijd om ervaringen en info uit te wisselen.

’s Middags lunchen we samen in het domein De Blaarmeersen.

Na onze lunch staat een actief namiddagprogramma op het menu. We wagen ons aan een partijtje minigolf en laten ons van onze creatiefste kant zien tijdens een leuke workshop in samenwerking met Fairfox vzw.

Terwijl de jongeren zich uitleven in de creaworkshop hebben we voor de mama’s en papa’s (ook keuzeoptie voor broer of zus) iets bijzonders in petto. We leren enkele eenvoudige ontspanningstechnieken aan tijdens een workshop van Mola Movado.

Bovendien krijgt elk gezin die dag ondersteuning van een persoonlijke assistent(e). De assistent(e) blijft de hele tijd bij jullie zoon/dochter en helpt waar nodig. Zo word je als ouder even ontlast en krijgt iedereen in het gezin de kans om ten volle van deze bijzondere dag te genieten. De assistent(e) komt vooraf al eens bij jullie langs (of overlegt eventueel telefonisch) om je kind te leren kennen. Samen bekijken jullie waarbij jullie die dag graag ondersteuning krijgen. We werken hiervoor samen met de Hogeschool Vives in Brugge.

Wil jij ook gratis met je gezin genieten van een dagje uit? Andere bijzondere gezinnen ontmoeten en ervaringen delen? Vul dan nu het inschrijfformulier in. Stuur het zeker door voor vrijdag 19 april 2019.

Ben je één van de 10 gelukkige gezinnen die met ons meekan? Dan mag je vanaf dinsdag 23 april van ons een telefoontje verwachten. We spreken dan verder af

wanneer de assistent(e) langskomt voor een gesprek

wat de noden en wensen zijn van jullie bijzonder kind

hoe de dag er voor jullie gezin uit zal zien

Is zaterdag 4 mei voor jullie gezin niet haalbaar? Is de locatie te veraf? Of waren de inschrijvingen al volzet? Geen nood. Er komt nog een nieuw gezinsmoment in het najaar in de provincie Antwerpen. Ook volledig gratis. En weer met een leuk concept. En met assistentie :-)

Wij kijken er alvast naar uit om jullie gezin op zaterdag 4 mei in de watten te leggen! Hopelijk jullie ook?

Psssst… We kunnen jullie deze dag aanbieden met steun van Rotary Vlaanderen en de Vives Hogeschool in Brugge.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord