Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Goed nieuws voor 115 kinderen en jongeren die al heel lang wachten op een PAB!

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags , , , , ,

Deze week ontvangen zo’n 115 kinderen en jongeren die al heel lang wachten op hun PAB de verlossende brief dat ze eindelijk van start mogen gaan met hun PAB.

De langst wachtenden? Wie zijn dat dan? De laatste aanvraagdatum in deze ronde is april 2008.

De starters krijgen 8 weken de tijd om te laten weten of ze al dan niet opstarten. Dus tot ongeveer half december. De precieze datum zal in de brief vermeld staan.

Blijft er nu nog budget over voor de andere wachtenden in 2019?

Als er nu kinderen en jongeren niet ingaan op hun PAB goedkeuring, dan worden er sowieso nog bijkomend mensen aangeschreven. Mogelijks is er ook nog extra budget beschikbaar in 2019 maar daar heeft men momenteel nog geen zicht op.

We zijn heel blij voor alle gezinnen die er deze ronde bij zijn. ☺ En we blijven duimen voor al diegenen die er ook nu weer niet bij zijn. Ook jullie kunnen bij ons steeds met jullie vragen terecht. ♥

De gelukkigen willen we graag even op weg helpen zodat jullie door het bos de bomen zien.

Je hebt nu 3 maanden de tijd om je PAB op te starten. Dat doe je door een nieuwe zichtrekening te openen, verschillende formulieren in orde te brengen en een eerste overeenkomst af te sluiten.

Deze week krijg je dus een brief van Jongerenwelzijn. Daarnaast ontvang je nog een brief van het Team Budgetbesteding van het VAPH, het Vlaams Agentschap voor personen met een Handicap met volgende info:

  • De officiële startdatum van het PAB
  • De budgethoogte van het PAB voor 2019
  • De vraag om een eerste overeenkomst met assistentie of hulp te bezorgen aan het VAPH binnen de 3 maanden.

Gelukkig hoef je deze opstart niet alleen te doen. Je kan hiervoor een beroep doen op een bijstandsorganisatie. Zij helpen je op weg met alle administratie die eraan te pas komt. Bovendien krijg je een gratis opstartpakket. In je opstartpakket zit een coaching van een expert die je graag wegwijs maakt in deze nieuwe wereld van het PAB die je binnenwandelt.

Wij van vzw De Ouders zijn alvast enthousiast over de leuke opstartmap van Onafhankelijk Leven vzw, een niet-zuilgebonden bijstandsorganisatie. De andere bijstandsorganisaties zijn Absoluut vzw, Alin, Zoom en My Assist.

Veel succes met de opstart!

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord