Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Goed nieuws voor 500 gezinnen die wachten op een budget

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags ,

Ongeloof. Zichzelf in de armen knijpen en zelfs vreugdedansjes. Dat is wat we de laatste dagen horen en zien bij veel gezinnen die deze week hun brief in de bus kregen met een terbeschikkingstelling PAB. Met zo’n 500 zijn ze. Gezinnen die al jarenlang wachten en die eindelijk op 1 oktober of op 1 november hun persoonlijk assistentiebudget (PAB) mogen opstarten voor hun kind. De regering maakte extra middelen vrij om deze groep van langstwachtenden een budget toe te kennen. 

Helaas zijn er evenveel gezinnen die ook nu weer uit de boot vallen. Voor wie geen assistentiebudget in zicht is en die verder moeten blijven ploeteren zonder de nodige zorg en ondersteuning waar ze nochtans recht op hebben. Voor hen blijven wij samen met andere organisaties streven naar extra terbeschikkingstellingen. 

Alle gezinnen die een PAB hebben aangevraagd voor juni 2020 moeten nu een brief hebben gekregen van het Agentschap Opgroeien. Hierin staat goed nieuws! Je mag starten met het PAB vanaf 1 oktober 2023. 

Vanaf dat moment kan je ondersteuning op maat van jouw gezin opstarten. Je krijgt 4 maanden om een eerste overeenkomst af te sluiten en zo met je budget te starten. 

Wist je trouwens dat je het eerste jaar gratis coaching krijgt door een bijstandsorganisatie? Zij helpen je met de opstart en geven je een jaar lang de nodige ondersteuning om vlot met je budget aan de slag te gaan. Wij zijn alvast fan van het opstartpakket van onze partnerorganisatie Onafhankelijk Leven. In dit artikel maken ze je al kort wegwijs.

Ook voor wie nog niet weet wat een persoonlijk assistentiebudget is of voor wie wil weten hoe je het budget aanvraagt, kan je terecht bij de partnerorganisatie Onafhankelijk Leven. 

Veel succes aan de gelukkigen en weet dat wij er samen blijven voor pleiten dat iedereen die recht heeft op een persoonlijk assistentiebudget dit ook daadwerkelijk binnen een redelijke termijn krijgt. 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord