Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Gratis boeiende webinars

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen.

Ook dit najaar bieden we weer boeiende webinars aan voor onze gezinnen. Volledig gratis. Maar boordevol belangrijke tips waar jij als ouder mee aan de slag kan gaan.  We lijsten hieronder op welke webinars we dit najaar voor jou in petto hebben: 

Donderdag 23 november 2023: Wat met PAB/PVB en andere tegemoetkomingen of hulpmiddelen als je als ouders gescheiden leeft? 

In onze doelgroep van gezinnen van kinderen met een handicap zijn we met veel eenoudergezinnen. Dit is de realiteit. Niettemin is de wetgeving hier vaak (nog) niet aan aangepast. Daarom willen we ouders informeren hoe ze hiermee het best omgaan. We informeren jullie breed over wat wel kan en waar je goed voor moet opletten. We organiseren dit webinar in samenwerking met de bijstandsorganisatie Onafhankelijk Leven. 

Wat als jullie beiden een hulpmiddel voor je kind nodig hebben? Wat kan en wat niet? Hoe doe je dat het best? 

Wat als je kind een PAB of een PVB heeft en je zelf assistentie voor je kind wil opnemen maar gescheiden leeft? Wat als je tegelijkertijd budgethouder en werknemer wil zijn? 

Wat als je kind van de andere ouder alimentatie ontvangt maar ook een IT/IVT? Welke impact heeft dit voor de belastingaangifte van je kind? 

… 

Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord tijdens dit goed gevuld webinar.  

 

Donderdagavond 14 december 2023: Start nu al jouw vakantiepuzzel voor de zomer van 2024 

Het lijkt misschien een beetje vreemd om in putje winter te moeten gaan nadenken over de zomer van 2024. En toch is dit belangrijk. Zeker voor onze bijzondere gezinnen! De meeste organisaties starten in of vlak na de kerstvakantie namelijk al de inschrijvingen voor hun zomerkampen. En die zijn vaak meteen volzet. Wil je zonder zorgen de zomerregeling kunnen plannen? Dan is het een goed idee om ons webinar te volgen. In het webinar geven we je een heel breed aanbod van gekende kampjes maar ook van nieuwe, leuke initiatieven waar jouw bijzonder kind meer dan welkom is. Daarnaast laten we je kennis maken met aangepaste vakantieverblijven voor een ontspannend verblijf met het hele gezin. We geven je ook voorbeelden van hoe je een gepersonaliseerde vakantiekalender kan maken. Ten slotte vertellen we je op welke tegemoetkomingen je recht hebt bij kampjes en vakantieopvang. Dit alles en nog zoveel meer leggen we jullie uit in dit bondig maar heel praktisch webinar. Want een zorgeloze vakantie, dat verdient iedereen! Hopelijk tot dan! 

 

Professionelen kunnen onze webinars volgen tegen betaling. Wie lid is van onze Facebookgroep, kan met de kortingscode gratis aanmelden. 

Schrijf je in

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord