Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Hoe bouw ik na mijn ongeval opnieuw sociale contacten op?

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Vrije Tijd.

Vraag vanuit het oudernetwerk:

“Hallo ik ben nieuw hier ... wie kan me wat op weg helpen ? Mijn broer van 22 liep 2 jaar geleden een zwaar auto ongeval op waarbij hij een nah opliep . Ik ben vooral op zoek naar sociaal contact met leeftijdsgenoten voor hem . “

We sprokkelden volgende interessante reacties op ons netwerk.

Iemand vertelt dat er heel wat activiteiten worden georganiseerd voor mensen met NAH. Er zijn activiteiten met een accent op vorming. Die vormingen worden georganiseerd door SIG in Gijzegem. Dit is een vormingsdienst die de vormingsactiviteiten in verschillende Vlaamse provincies organiseert. Als je op de hoogte wil blijven van het vormingsaanbod in jouw regio, dan kan je je abonneren op de nieuwsbrief van Sig via www.sig-net.be.

Maar ook in alle provincies zijn er initiatieven rond ontspanning en vrijetijdsbesteding. Voor een lijst met organisaties per provincie klik je hier.

Liesbeth vertelt dat voor haar werken of een opleiding volgen een manier was om opnieuw -met haar nieuwe ik - sociale contacten op te bouwen.

Wanneer werk (momenteel) te hoog gegrepen is, is een vrijwillig engagement zeker een goede manier om opnieuw te ontdekken wat er tot je mogelijkheden behoort, en wat er (eventueel voorlopig) niet meer tot je mogelijkheden behoort.

Opleidingen worden er in overvloed aangeboden met betrekking tot uiteenlopende onderwerpen. Garage, schilderwerken, computerskills, koken, een taal volgen, enz…Ook al ligt zo’n opleiding voor een stuk niet in de lijn van de verwachtingen, of lukt het moeilijk. Als zoiets toch enigszins je interesse wegdraagt, kan het toch de moeite lonen om te proberen. Waarom? Je bent weg van thuis, dus je zit zeker niet op dezelfde muren te kijken. Je bent bezig, en je bent zeker iets aan het bijleren, zelfs al zou je achteraan bengelen, je bent goed bezig. Je ontdekt je mogelijkheden: kan ik ergens wekelijks geraken, hoe organiseer ik dat vervoer? Eventueel leer je meer mogelijkheden van het openbaar vervoer kennen. Je leert misschien een nieuw vak. Je leert om weer iets te betekenen voor anderen. Altijd iets doen is de boodschap, en uiteindelijk raak je dan toch verder dan aanvankelijk gedacht!

 

Hebben jullie nog interessante tips? Post ze dan zeker op ons netwerk via www.deouders.be of stuur een mailtje naar info@deouders.be.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord