Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Hoe maak je een communicatiepaspoort?

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Hulpmiddelen met de tags , ,

Een communicatiepaspoort is een document met persoonlijke gegevens van jouw kind, jongere of volwassene die zelf niet of moeilijk kan praten. Je maakt het paspoort bij voorkeur samen met je kind aan. Op het paspoort staat kort en bondig de nodige informatie over de manier van communiceren, het gedrag en de interesses van jouw kind. Deze info wordt weergegeven op een overzichtelijke en leuke manier.

Het communicatiepaspoort is een handig instrument wanneer je kind ondersteunde communicatie gebruikt. Onbekende gesprekspartners kunnen zo gemakkelijker een eerste gesprek voeren. Het geeft ook een gevoel van veiligheid en comfort aan je kind wanneer hij/zij in contact komt met nieuwe mensen. Bijgevolg ondersteunt dit de maatschappelijke integratie van de persoon.

Een communicatiepaspoort is geen identiteitskaart. Je plaatst er dus ook best geen adresgegevens bij. Wat natuurlijk wel nuttig is, is een telefoonnummer van de persoon die men kan bereiken indien er zich een probleem voordoet.

Meer info vind je op volgende website

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord