Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Hulp nodig? Zorgeloos rondlopen op de Kangoeroebeurs?

Geschreven door Hannelore Bedert op in de categorie Algemeen.

Met De Ouders vzw zijn we prominent aanwezig op de aankomende Kangoeroebeurs. Tijdens je bezoek aan de beurs kan je ondersteund worden door een student(e) ergotherapie. De studenten kunnen je tijdens een deel of gedurende de hele beurs begeleiden en helpen. Hulp nodig? Aarzel niet ons die te vragen! 

Heb je als ouder nood aan extra helpende handen op de Kangoeroebeurs?

  • om je kind in/uit de auto te helpen?
  • om je kind in de gaten te houden (of wat te "entertainen") wanneer jullie aan een stand informatie vragen?
  • bij de maaltijd?
  • bij toiletbezoek?
  • bij vrijetijdsactiviteiten in bv. de sport- of snoezelruimte?
  • ...

Aarzel niet en laat het ons weten >>

Er staan een heleboel studenten ergotherapie van de Vives Hogeschool Brugge klaar die maar wat graag jouw gezin willen helpen en begeleiden zodat jullie met een gerust gemoed een bezoekje kunnen brengen aan de beurs. De studenten kunnen helpen bij het uitladen van de rolstoel op de parking, het mee begeleiden van een sportmoment met het kind, mee een kinderactiviteit ondersteunen, mee wandelen op de beurs, …

Wat hebben we bij een hulpaanvraag van jullie nodig?

  • dag van jullie bezoek (vrijdag of zaterdag)
  • vermoedelijk uur van aankomst
  • jullie naam en beknopte info over je kind (leeftijd, type beperking, nuttige info voor de student, zijn er broers/zussen mee, ...)

Sowieso zal de student(e) zich tijdens een korte videoboodschap vooraf aan jullie gezin voorstellen zodat je kind al kan kennismaken met de helper. De student(e) kan jullie indien gewenst het hele beursbezoek begeleiden.

Corona

Gezien we helaas nog steeds niet van Corona verlost zijn, worden alle maatregelen uiteraard nauwgezet opgevolgd. De studenten spreken met de ouders af waarbij ondersteuning gewenst is en wanneer jullie aanwezig zijn op de beurs, zodat alles in veilige omstandigheden kan verlopen.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord