Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

‘Iedereen bijzonder’ wordt ‘Expeditie Inclusief’ 

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen.

De Warmste Week 2021, herinner je je die nog? Dat was het startschot voor ons spelproject ‘Iedereen Bijzonder’. We zijn nu één jaar verder. Waar staan we ondertussen?  

In december ’21 mochten we delen in de vreugde van De Warmste Week. In januari ’22 gingen we op zoek naar een medewerker om ‘Iedereen Bijzonder’ mee vorm te geven. In april en mei stelden we een team samen en legden we contact met De Aanstokerij. In juli gingen we van start in Leuven met de eerste brainstorm. We lieten de zomermaanden niet onbenut want in augustus hadden we de eerste handvaten voor ons spel. September bracht structuur, regels en denkwerk. In november veranderde ‘Iedereen Bijzonder’ in ‘Expeditie inclusief’ en we ‘knutselden’ ons spel voor de testfase. Sinds vorige week testen we volop! 

‘Expeditie Inclusief’ vertelt het verhaal van een pinguïnfamilie die in de problemen komt: hun ijsschots brokkelt af. Maar ze panikeren niet, ze houden vast aan elkaar, ze hebben een plan. Ze verhuizen. Net zoals ze elkaar warm houden op het ijs, hebben ze ook in het spel oog voor elkaar: een pinguïn met een verlamde arm, eentje in een rolstoel, eentje die graag helpt, eentje met een bril … iedere pinguïn gaat mee op pad!  

We maakten ons testspel met eigen materiaal en trokken naar klassen om samen te spelen. De eerste twee testen zijn een succes! Kinderen houden van het spel. Ze vinden een handicap ervaren interessant en soms moeilijk. Ze durven helpen en praten over handicap. Ze stellen vragen en wij proberen goede antwoorden te geven. Dit zit goed en het smaakt naar meer!  

‘Het was echt keileuk! Ik denk dat ik later ga zorgen voor mensen met en beperking. Het was leerrijk om een beperking te hebben omdat ik dan beter begrijp hoe dat voelt voor iemand. Maar het leukste vond ik dat ik een helpertje mocht zijn.’ - Fien 💛 

Ons topteam sleutelt nog een grote maand verder, dan gaat het spel in productie. Benieuwd wat dat wordt? Blijf ons volgen op onze pagina. 

Wil jij er met ons zeker van zijn dat we het spel zo veel mogelijk kunnen spelen op zoveel mogelijk plaatsen in Vlaanderen? Steun ons dan op onze growfundingpagina.  

🐧 We houden je op de hoogte! 🐧 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord