Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Infosessie inkomensvervangende en integratietegemoetkoming

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags , , ,

Als je kind met een beperking meerderjarig wordt, dan komt er heel wat op je af. Sommige tegemoetkomingen zoals de verhoogde kinderbijslag vallen weg (sowieso vanaf 21 jaar, eventueel al vroeger). Om dit op te vangen vraag je best op tijd voor je kind een inkomensvervangende tegemoetkoming en een integratietegemoetkoming aan. Hoe je dit doet, leggen we jou graag uit in onze volgende infosessie. Die vindt plaats op donderdagavond 6 februari om 19u30 in het Groot Begijnhof in Gent.

Naast onze introductie doen we die avond ook een beroep op 2 externe experten die ons stap voor stap alle info over beide tegemoetkomingen geven.

Wat brengen we?

  • We leggen je uit wie in aanmerking komt en geven je het belang mee van een tijdige en gemotiveerde aanvraag
  • We overlopen hoe je stap voor stap de inkomensvervangende en de integratietegemoetkoming aanvraagt
  • We vertellen je hoeveel de tegemoetkomingen bedragen en waarvoor je die kan inzetten en waarvoor niet

Ten slotte geven wij als ervaringsdeskundigen vanuit vzw De Ouders ook een aantal praktische tips mee. De infoavond vindt plaats in de feestzaal Sint-Jozef van het Groot Begijnhof 62 in Gent. Je vindt gratis parking vlakbij de feestzaal. De parking staat bewegwijzerd vanaf het binnenrijden van het Groot Begijnhof. Vanop de parking volg je de pijlen naar de feestzaal.

Schrijf je hier gratis in.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord