Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Jouw bijzonder kind in een nieuwe Vlaamse langspeelfilm?

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Vrije Tijd met de tags , ,

21 maart de eerste dag van de lente, 21 maart Wereld Down syndroom dag, maar ook een heel bijzondere dag voor vzw De Ouders want vandaag lanceren we samen met productiehuis Fobic Films en castingbureau Le Quartier een oproep voor een hoofdrolspeler(speelster) voor de gloednieuwe film: ‘Mijn kind.’

Mijn kind vertelt het verhaal van Vera, een alleenstaande mama, die ernstig ziek is en dringend een oplossing moet vinden voor haar bijzonder kind. De klok tikt, ze heeft nog maximum 3 maanden te leven en haar queeste om voor haar kind een thuis te vinden is er letterlijk één op leven en dood.

Een tijd geleden contacteerde Mariano Vanhoof ons met een wel heel bijzondere vraag: “of we het scenario eens konden lezen van een gloednieuwe film rond een kind met een handicap?” En er ook wilden aan meewerken om het scenario kritisch onder de loep te nemen en te finetunen?

Toch wel eventjes getwijfeld. Een film rond handicap, leven en dood. Niet eenvoudig om de juiste snaar te raken. Zou dit met zo’n gevoelig thema wel lukken?

Het was dan ook met knikkende knieën dat ik eraan begon. Zou ik het als mama van een kind met een beperking niet emotioneel te lastig vinden om dit te lezen? Zou het scenario wel een integer beeld scheppen van de moeder-kind relatie en zou het evenwicht tussen de schoonheid van het leven en de harde realiteit wel gerespecteerd worden?

Maar het moet gezegd: het scenario leest als een trein, vindt perfect de balans tussen die harde realiteit en de vrolijke noot en focust heel hard op de eigen regie van gezinnen en de kwaliteit van leven.

Een sterk, beklijvend en puur verhaal dat alles in zich heeft om uit te groeien tot een mijlpaal in de Vlaamse filmgeschiedenis.

Omdat we mee aan dit verhaal hebben gewerkt, erin geloven en een stem willen geven aan de problematiek van ‘Wat na ons?’, een problematiek waar wij als ouders van een bijzonder kind elke dag mee geconfronteerd worden, lanceren we vandaag deze warme oproep naar jonge acteurs met een beperking die de hoofdrol willen vertolken in Mijn kind.

Op de cover van de casting call staat een kindje met Down maar uiteraard kunnen voor Fobic films ook alle andere kinderen met een beperking meedingen naar de hoofdrol. Ze dachten in eerste instantie aan Down omdat de problematiek van kinderen met Down bij het brede publiek het meest gekend is.

Denk je dat deze casting iets is voor jouw kind? Of wil je graag meer info? Stuur ons dan een mailtje:  info@deouders.be. Samen met het castingbureau plannen we de auditie in. Casting kan zowel op maandag 8 april als op maandag 15 april 2019. Tijdens deze casting krijg je als ouder ook uitgebreid de kans om de filmploeg te leren kennen en jouw vragen te bespreken. De uiteindelijke opnames staan gepland in de zomer van 2020.

Doen zouden we zeggen!

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord