Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Nieuwe toekenningen PAB, onverwacht kerstcadeau ♥

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie financieel met de tags , , , , ,

We kregen gisteren een aantal enthousiaste reacties binnen van ouders die hun ogen niet konden geloven toen ze de brievenbus openden. Er stak een brief in van het Agentschap Jongerenwelzijn met de boodschap dat ze eindelijk kunnen starten met hun PAB. Een lang verwacht maar tegelijk nu ook onverwacht kerstcadeau. Dankzij de nieuwe toekenningen krijgen deze gezinnen de kans om de zorg voor hun bijzonder kind zelf te organiseren. Uiteraard zijn we hier heel blij om☺. Uiteraard blijven we duimen voor al diegenen die nog op de wachtlijst staan. Uiteraard kunnen jullie nog steeds bij ons steeds met jullie vragen terecht. ♥ 

Naast de brief van Jongerenwelzijn ontvang je nadien nog een informatiepakket van het VAPH over hoe je aan de slag kan met het PAB. We willen jullie hier graag al even op weg helpen zodat jullie door het bos de bomen zien.

In de brief van het Team Budgetbesteding van het VAPH, het Vlaams Agentschap voor personen met een Handicap zal volgende info staan.

De officiële startdatum van het PAB: 1 januari 2020

De budgethoogte van het PAB voor 2020

Eens je toekenning in de bus valt, dan heb je 3 maanden de tijd om je PAB op te starten. Dat doe je door een nieuwe zichtrekening te openen, verschillende formulieren in orde te brengen en een eerste overeenkomst af te sluiten.

Gelukkig hoef je deze opstart niet alleen te doen. Je kan hiervoor een beroep doen op een bijstandsorganisatie. Zij helpen je op weg met alle administratie die eraan te pas komt. Bovendien krijg je een gratis opstartpakket. In je opstartpakket zit een coaching van een expert die je graag wegwijs maakt in deze nieuwe wereld van het PAB die je binnenwandelt. Onze ouders die al langer een PAB hebben, vinden deze hulp alvast heel waardevol.♥

Er zijn in Vlaanderen 5 bijstandsorganisaties: Onafhankelijk Leven vzw, Absoluut vzw, Alin, Zoom en My Assist.

Wij van vzw De Ouders zijn alvast enthousiast over het opstartpakket van Onafhankelijk Leven vzw. Bovendien komt deze organisatie sterk op voor de rechten van de kinderen met een handicap en hun ouders ☺ en zijn ze niet zuilgebonden.

Veel succes met de opstart!

Ook voor volgend jaar zullen er normaal nieuwe toekenningen komen. Hoeveel weten we nog niet. We duimen alvast dat het er veel mogen zijn in 2020!

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord