Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Nieuwe toekenningen PAB, onverwacht kerstcadeau ♥

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Financieel met de tags , , , , ,

We kregen deze week een aantal enthousiaste reacties binnen van ouders die hun ogen niet konden geloven toen ze de brievenbus openden. Er stak een brief in van het Agentschap Opgroeien met de verlossende boodschap dat ze eindelijk kunnen starten met hun PAB.

Een langverwacht, maar tegelijk nu ook onverwacht kerstcadeau. 

Dankzij de nieuwe toekenningen krijgen deze gezinnen de kans om de zorg voor hun bijzonder kind zelf te organiseren. Uiteraard zijn we hier heel blij om! 

We blijven ook duimen voor al diegenen die nog op de wachtlijst staan. Ook jullie kunnen nog steeds bij ons steeds met jullie vragen terecht. ♥ 

Langstwachtende kinderen

De toekenningen in december gaan naar kinderen die al het langst op de wachtlijst stonden. Hiermee zijn de toekenningen aan de langstwachtenden voor 2020 afgerond. 50% van het PAB-budget voor 2020 ging naar de groep langstwachtenden.

Prioritaire kinderen

In 2021 verwachten we heel wat PAB-toekenningen voor gezinnen die een priorchecklist invullen en zo te kennen geven dat ze dringend hulp en ondersteuning nodig hebben voor hun kind. 

Staat jouw kind op de wachtlijst? Dien dan zeker je priorchecklist in voor 25 januari 2021. We leggen hier uit hoe je dat doet.

Hoe start je een PAB op?

Als de toekenning in de bus valt, heb je 4 maanden de tijd om je PAB op te starten. Dat doe je door een nieuwe zichtrekening te openen, verschillende formulieren in orde te brengen en een eerste overeenkomst af te sluiten.

Gelukkig hoef je deze opstart niet alleen te doen. Je kan hiervoor een beroep doen op een bijstandsorganisatie. Zij helpen je op weg met alle administratie die eraan te pas komt. Bovendien krijg je een gratis opstartpakket.

Onze partnerorganisatie Onafhankelijk Leven vzw ontwikkelde een handig opstartpakket dat jou op weg helpt om zelf de zorg voor je kind met een beperking te organiseren. Vraag hier je gratis opstartpakket aan >

Het is niet eenvoudig om een PAB op te starten, maar je staat er niet alleen voor. Wil je graag een beetje hulp? Stel je vragen aan de advieslijn  van Onafhankelijk Leven via 03 808 22 99 of via advies@onafhankelijkleven.be.

 

Veel succes met de opstart of met het indienen van de priorchecklist!

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord