Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Grote toekenningengolf in 2021: vergeet je priorchecklist niet in te dienen!

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags ,

In december krijgen meer dan 300 kinderen een persoonlijk assistentiebudget (PAB). Maar dat is niet alles! In 2021 verwachten we een aanzienlijk aantal nieuwe toekenningen aan gezinnen die een priorchecklist invullen voor 25 januari 2021. We leggen je uit hoe je dat doet. 

PRIORITAIRE KINDEREN

In 2020 zijn er geen PAB-toekenningen gebeurd aan gezinnen die een priorchecklist invullen en zo te kennen geven dat ze dringend hulp en ondersteuning nodig hebben voor hun kind. 

Ze zijn uitgesteld naar het voorjaar van 2021. Bovendien belooft minister Beke voor 2021 een aanzienlijk aantal nieuwe PAB toekenningen.

Dien dus zeker je priorchecklist in voor 25 januari 2021. 

HOE DIEN JE JE PRIORCHECKLIST IN? 

  • Contacteer jouw contactpersoon-aanmelder bij jouw MDT (multidisciplinair team). Je kan beslissen om dezelfde priorchecklist in te dienen als in 2019 of je kan er ook een nieuwe laten indienen als er zaken zijn veranderd. 
  • Dit jaar mag je ook zelf de priorchecklist invullen. We maakten hiervoor samen met andere gebruikersorganisaties een handleiding. Interesse om de priorchecklist zelf in te vullen? Of om de handleiding eens te lezen in het kader van jullie voorbereiding voor de checklist die je zal invullen met de mutualiteit? Vul dit formulier in en wij bezorgen jullie de handleiding.
Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord