Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Nieuwigheden in de aanvraagprocedure van de zorgtoeslag

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags , ,

Op 16 februari gaven we een weer druk bekeken webinar rond de zorgtoeslag. Dat het nog niet allemaal van een leien dakje loopt, bleek nog maar eens uit jullie vele vragen. 

Toch konden we in het webinar vaststellen dat Team Zoë de voorbije maanden hard heeft gewerkt om de aanvraagprocedure te verbeteren en de achterstand te verminderen. Het aantal dossiers dat het team maandelijks kan afwerken, is verdrievoudigd. Men hoopt op die manier de achterstand binnen aanzienlijke tijd weg te werken. 

Verbeteringen bij de aanvraagprocedure

  • Inloggen op 'kind en gezin' werd vanaf 1 februari eenvoudiger. Jezelf identificeren met itsme is voldoende. Er moet geen e-mail account meer worden aangemaakt. 
  • Via mijn burgerprofiel zal je in de toekomst een melding krijgen als de behandelende arts het medisch inlichtingenformulier heeft ingevuld. Zo kan je jouw dossier beter opvolgen. 
  • Het is de bedoeling om in de loop van 2023 ook het attest met de punten beschikbaar te maken via mijn burgerprofiel. 
  • Vanaf half maart zullen een aantal nieuwe online toepassingen mogelijk zijn. Die maken de procedure eenvoudiger. Je zal onder andere regelmatig een pop up krijgen met de bijkomende vragenlijsten die nog moeten worden toegevoegd.  In onze nieuwsbrief van maart geven we jullie een update met de concrete wijzigingen. Hebben deze nieuwe online toepassingen gevolgen voor wie al een aanvraag lopende heeft? Neen. Alles blijft bewaard. Alleen zal je dan bv. duidelijk in een overzicht kunnen zien welke documenten nog ontbreken. 
  • Bovendien streeft het team er sinds oktober ‘22 naar om de behandeling van alle aanvragen die volledig zijn ingediend, af te ronden binnen de 3 maanden. 

 

En dan nog deze tip: stel dat de situatie van jouw kind sterk achteruit is gegaan terwijl je wacht op de evaluatie van jullie dossier. Neem dan zeker contact op met de medische ondersteuners van Team Zoë. Zij kunnen je dossier prioritair zetten zodat je sneller de hogere zorgtoeslag ontvangt die je nodig hebt. 

 

Heb je het webinar gemist? En wil je het toch nog graag herbekijken? Geen nood. Je kan al onze webinars herbekijken via de replay functie. 

Ben je geen lid van onze FB groep De Ouders ‘mijn kind, bijzonder kind’? Maar wel een (groot) ouder of opvoedingsverantwoordelijke? Vraag dan zeker jouw kortingscode voor dit webinar aan via info@deouders.be.  

 

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord