Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Volop fun tijdens Krokuskriebels

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags ,

Ook kriebels gevoeld tijdens de krokusvakantie? Wij in elk geval wel! 

We blikken dan ook tevreden terug op de fijne samenwerking voor Krokuskriebels met de Gezinsbond, Toerisme Vlaanderen en Faro. 

Heel wat van onze bijzondere gezinnen trokken er deze krokusvakantie op uit en gingen op ontdekking in onze Vlaamse musea. Die hadden deze vakantie extra aandacht voor onze gezinnen. 

Met allerhande toffe workshops, aangepast knutselmateriaal of een prikkelarm aanbod zorgden musea ervoor dat onze gezinnen zich echt welkom voelden. 

Deze musea willen we er graag voor jullie uitlichten: 

Het Industriemuseum in Gent 

In de doe-hoek op de vijfde verdieping vind je heel wat aangepast knutselmateriaal terug zoals aangepaste scharen. 

 

Het MOT in Grimbergen 

Een leuke speurtocht in 3 leeftijdscategorieën. De mogelijkheid om een boekje te lezen in  

de torenkamer van het kasteel.  Met een specifiek boekje voor slechtzienden. Door de vele en diverse doe-opdrachten interessant voor kids die graag actief bezig zijn. Door de trappen en kruiptunnels helaas niet rolstoeltoegankelijk. 

 

Het stadsmuseum in Lier 

Krokuskriebelen in Lier betekent op zoektocht naar 5 dieren die verbonden zijn aan de stad.  

Boordevol knutselmogelijkheden en helemaal rolstoeltoegankelijk. 💛

 

Het speelgoedmuseum in Mechelen 

Het museum is goed rolstoeltoegankelijk: hellende vlakken en een lift brengen iedere jonge bezoeker naar de verschillende collecties. Her en der kan je met een drukknop het speelgoed laten leven. Een zoektocht (aanduiden of schrijven), speelhoekjes en een knutselworkshop maken het voor brussen ook een leuke uitstap. Niet iedere activiteit is toegankelijk voor bijzondere kinderen.  

Er is in de toekomst zeker nog extra werk aan de winkel. Maar veel musea hebben in het coachingstraject en tijdens hun voorbereidingen voor Krokuskriebels al een mooie stap richting inclusie gezet. Dank je wel hiervoor! 

💛 Wie er op uit trok naar een museum tussen 18 en 26 februari, kan feedback geven over Krokuskriebels én een mooie prijs winnen. Surf naar Jouw mening@Krokuskriebels voor 15 maart. Zo laten we onze stem nog een keer horen en kunnen we tips delen met de musea.  

💛 Ook bij ons kan je in de prijzen vallen! Stuur ons jullie leukste museumfoto voor maandag 6 maart. Wie weet, win je een leuke prijs. :-) 

Dank je wel ook aan al wie onze enquête de afgelopen maanden heeft ingevuld. Dankzij jullie input konden wij musea concrete, praktische tips aanreiken. Daar gingen zij mee aan de slag. 

Trok jij ook op ontdekking? Wil je jouw ervaringen delen met onze gezinnen? Doe dat dan zeker via onze FB-groep De Ouders ‘mijn kind, bijzonder kind’, Instagram of gewoon via mail: info@deouders.be.  

 

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord