Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Oog voor jou

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Literatuur met de tags , ,

Hoi Minke. Toen ik jouw boek las, leek het alsof de woorden recht uit mijn hoofd richting het papier dwarrelden. Zó herkenbaar is het. Dankjewel alvast in naam van alle ouders omdat jij hebt verwoordt wat wij allemaal ervaren, doorvoelen maar ook waar we allemaal mee worstelen. Jouw boek lezen voelt als thuiskomen.

In Oog voor jou verwoord je niet alleen wat ouders denken, maar geef je ook een karrenvracht aan tips aan professionals. Vanwaar dit tweeluik?

Net omdat ik als ouder van een kind met een beperking in een andere rol stapte, ondervond ik welke impact boodschappen van een professional kunnen hebben, ik stelde vast dat niet alle info meteen binnen sijpelde, dat er heel veel van mij als ouder werd verwacht. Anderzijds ervaar je op dat moment ook dat het belangrijk het is om als ouder oog te hebben voor de professionals, de artsen, begeleiders en leerkrachten.

Ouders en professionals, twee verschillende groepen die zich hard maken voor het kind, maar ook twee werelden die elkaar niet altijd even goed kennen. Met ‘Oog voor jou’ beoog ik die werelden dichter bij elkaar te brengen. In korte tips geeft ik ouders suggesties voor wat zij zouden ‘moeten’ weten, durven en doen wanneer hun kind veel zorg vraagt. Professionals vinden in het boek dan weer inzichten die hen kunnen helpen om kinderen en hun ouders (nog) beter te begeleiden.

Hoe voelde het om als ouder zelf aan de andere kant te staan?

Onwennig omdat ik als orthopedagoog en onderzoeker plots aan de andere kant van de tafel zat. Alle voor mij vertrouwde rollen moest ik ongevraagd inruilen voor nieuwe posities vol onzekerheid. Omdat wij aanvankelijk volledig in beslag werden genomen door allerlei praktische regelingen, overzagen we nauwelijks de impact op ons leven. Het duurde lang voordat ik mij realiseerde dat het in deze, inmiddels voor mij vertrouwde, wereld vooral gaat over blijven dromen, delen en loslaten.

Oog voor jou: het boekje dat elke ouder van een kind met een beperking in huis zou moeten hebben om er vaak eens kort in te bladeren zodat je de (h)erkenning weer voelt.

‘ Oog voor jou’, het boekje dat voor elke “toekomstige” professional op de literatuurlijst zou moeten staan.

‘Oog voor jou’, het boekje dat bij elke professional een plaatsje op hun bureau verdient om hen elke dag te blijven inspireren in hun werk met ouders en kinderen met een beperking.

Wij kregen alvast van de uitgeverij Scrivo Media twee exemplaren cadeau om weg te geven aan onze ouders. Wat moet je hiervoor doen?

Stuur voor vrijdag 22 december een mailtje naar info@deouders.be. Geef ons een tip voor een leuke winteractiviteit met onze kinderen met een beperking. De twee leukste tips worden beloond met een gratis exemplaar van ‘Oog voor jou.’

Daarnaast schenken we aan iedereen die een tip geeft, het boek ‘het loopt op wieltjes’ cadeau

Dus kruip in je pen en stuur ons jouw favoriete wintertip!

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord