Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Op vakantie in een Ronald Mc Donald Huis

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Reizen.

In een Ronald McDonald Huis kunnen ouders, broertjes en zusjes logeren van zieke kinderen die worden behandeld in het nabij gelegen ziekenhuis. De meeste huizen staan op loopafstand van het ziekenhuis, zodat ouders binnen een paar minuten bij hun zieke kind kunnen zijn. Dat het Huis zo dichtbij is, geeft niet alleen ouders, maar ook kinderen een veilig gevoel.

Sinds de oprichting van het fonds in 1974 in de Verenigde Staten werden al meer dan 300 Ronald McDonald Huizen wereldwijd opgericht waar families van gehospitaliseerde kinderen verblijven gedurende enkele dagen of zelfs enkele maanden.

In Nederland gaat men zelfs een stapje verder. Daar bestaan er ook 3 Ronald Mc Donald vakantieverblijven. Zin om er een fantastisch verblijf te beleven? Dien dan hier je aanvraag (in dit voorbeeld voor De Hoeve) in.

Let wel op! Omwille van de populariteit van de Ronald Mc Donald Huizen wordt er voorkeur gegeven aan zij die voor het eerst intekenen. Bovendien zijn de Nederlandse vakantieperiodes vaak al heel lang op voorhand volgeboekt. Onze vakanties in Vlaanderen vallen niet altijd samen met die in Nederland en dit maakt het voor ons dan weer heel interessant ;-). Heb je al een ervaring in een Ronald Mc Donald Huis? Laat het ons dan zeker weten via info@deouders.be of via onze gesloten Facebookgroep De Ouders ‘mijn kind, bijzonder kind.

Hier vind je de drie huizen. Deze video helpt je op weg je keuze te maken tussen de drie vakantieverblijven: De Kindervallei, De Hoeve of Huis Arnhem. 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord